Ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple μπορεί να πουλήσει το υπάρχον iPhone SE 2 για 199$ σε ορισμένες αγορές όπου τα iPhone παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απρόσιτα για τις μάζες. Ουσιαστικά υποστηρίζει ότι θα να δημιουργήσει ευκαιρίες για άτομα που δεν είναι σε θέση ή δεν θέλουν να πληρώσουν την αρχική τιμή των προϊόντων της Apple για να μπουν ή να παραμείνουν στο οικοσύστημα της.

Για να είμαστε σαφείς, ο Gurman δεν λέει ότι έχει πληροφορίες που λένε ότι η εταιρεία σκέφτεται κάτι τέτοιο – απλώς πιστεύει ότι θα ακολουθήσει αυτή την τακτική. Φυσικά, έχει κάποια βάση, διότι αν κάποιος έχει ή θέλει να δώσει μόνο 200 δολάρια ή λιγότερα (199$) τότε είναι μία πολύ καλή τιμή για το iPhone SE 2, και ας είναι σχετικά παλιό.

Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, με 200$ κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα Moto E7 Plus με αργή φόρτιση και θύρα microUSB τελευταίας τεχνολογίας του περασμένου αιώνα. Οπότε, ακόμα και ένα παλιό iPhone SE θα ήταν μία πολύ καλή συσκευή – φυσικά η φόρτιση και η θύρα είναι ένα μόνο παράδειγμα υπεροχής του smartphone της Apple και το μοντέλο της Motorola τυχαία επιλογή.

Ο Gurman αναγνωρίζει ότι η Apple θα έπρεπε να θυσιάσει το περιθώριο κέρδους για να πουλήσει το iPhone SE 2 για 199$, αλλά υποστηρίζει ότι το μακροπρόθεσμο όφελος από την είσοδο περισσότερων ανθρώπων στο οικοσύστημα της θα είναι τόσο μεγάλο που ισορροπούσε την απώλεια.

Η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από μακροπρόθεσμες υπηρεσίες. Επίσης, περισσότεροι θα γνώριζαν τον οικοσύστημα της και θα εξέταζαν το ενδεχόμενο αγοράς μιας ακριβότερης συσκευής – πέρα από τα κέρδη που θα έχει από αξεσουάρ.

Φυσικά, φαίνεται και είναι λογικό, ότι αν δεν πληρώνεις 400$ για ένα iPhone, μάλλον δεν μπορείς ή δεν θες να δώσεις δεκάδες και εκατοντάδες δολάρια για έναν
επίσημο φορτιστή, AirPods, και άλλα περιφερειακά, αξεσουάρ, και gadgets της Apple. Πόσο μάλιστα να πληρώνεις για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι από τη στιγμή που οι άνθρωποι εισέλθουν στο οικοσύστημα της Apple, πολύ λίγοι το εγκαταλείπουν, οπότε αν η εταιρεία έκανε περισσότερο κοινό να το δοκιμάσει, οποιοδήποτε ποσοστό και αν έπιανε σε νέους πιστούς χρήστες θα ήταν μεγαλύτερο κέρδος από την απώλεια κερδών εξαιτίας της πώλησης του iPhone SE 2 για 199$.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα περιέχονται στη συσκευασία το καλώδιο φόρτισης 29$ και ο φορτιστής αλλα 29$ ή θα δίνουν τελικα 257$ για μια απαρχαιομενη συσκευή με οθόνη 4.7″? Τι να πω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.