Ανεξάρτητα από το ποιο στρατόπεδο επιλέγεις, του Android ή του iOS, η αλήθεια είναι πως το πρώτο iPhone έβαλε τις βάσεις για το σύγχρονο smartphone. Ήταν εκείνο που έκανε δημοφιλείς τις μεγάλες οθόνες, ενώ άλλες εταιρείες ακολούθησαν το παράδειγμα, πετυχαίνοντας μάλιστα να την ξεπεράσουν σε πωλήσεις, όπως η Samsung.

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την επιτυχία της Samsung, ένα στέλεχος της εταιρείας, επισημαίνει ότι τα τηλέφωνα της Samsung, ήταν απλές αντιγραφές. Πιο συγκεκριμένα, η Joanna Stern της Wall Street Journal, έκανε ένα ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη του iPhone από τη δημιουργία του στις 29 Ιουνίου το 2007. Πήρε συνεντεύξεις από κορυφαία στελέχη της Apple, μεταξύ αυτών και κάποιων που δεν εργάζονται πλέον στην εταιρεία, καθώς και με ένα ζευγάρι, το παιδί των οποίων γεννήθηκε την ίδια ημέρα με το iPhone.

Χαρακτηριστικό είναι όταν ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, του είχε ζητηθεί να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο iPhone, μετά τα γνωστά προβλήματα με το χαμένο σήμα των iPhone 4 λόγω του μικρού μεγέθους, ο ίδιος απέρριψε την ιδέα, τονίζοντας συγκεκριμένα, ότι κανένας δεν πρόκειται να το αγοράσει.

Το 2013 ωστόσο, έγινε ξεκάθαρο, ότι οι πωλήσεις μειώνονταν σημαντικά, τη στιγμή που τηλέφωνα πάνω από 4 ίντσες γίνονταν το mainstream στην αγορά. Εκείνη την εποχή, τέτοιου είδους τηλέφωνα, ήταν τα Samsung Galaxy S και Samsung Galaxy Note. Η Apple απάντησε εξοπλίζοντας το iPhone 6 του 2014 με μεγαλύτερη οθόνη και τελικά δούλεψε για την ίδια.

Winbank λεφτά στο λεπτό : Αλλάζει το όριο

Όταν η Stern ρώτησε τον Greg Joswiak, επικεφαλή του τμήματος marketing για την Samsung και τους άλλους κατασκευαστές που δημιουργούσαν τότε μεγαλύτερα τηλέφωνα, ο ίδιος απάντησε ότι ενοχλήθηκε έντονα, επειδή ήταν απλά κλώνοι του iPhone:

Ήταν ενοχλητικοί. Και ήταν ενοχλητικοί επειδή, όπως ξέρετε, έκλεβαν την τεχνολογία μας. Πήραν τις καινοτομίες που είχαμε δημιουργήσει και δημιούργησαν ένα φτωχό αντίγραφό τους, και απλά έβαλαν μια μεγαλύτερη οθόνη γύρω από αυτό. Οπότε, ναι, δεν ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι”.

Πάντως, όταν η Stern μίλησε και με την άλλη πλευρά την Samsung, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε, ότι η ίδια πρωτοστάτησε σε πολλές βιομηχανίες και επαναστάσεις, όπως την μεγάλη OLED οθόνη, την οποία αγοράζει η Apple, όπως και στο τομέα του water και dust resistance.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.