Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δημοσιεύτηκε μια αναφορά που ισχυριζόταν ότι το νέο iPhone θα αφήσει πίσω την Lightning υποδοχή και θα πάει σε USB Type-C. Σήμερα νέες πληροφορίες έρχονται να ακυρώνουν εν μέρει αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, τα νέα iPhones θα διατηρήσουν το βύσμα Lightning από την πλευρά της συσκευής, αλλά θα κάνουν χρήση USB-C καλωδίου από την μεριά του φορτιστή. Αυτό σημαίνει ότι το άλλο άκρο του καλωδίου φόρτισης θα είναι αυτό που θα έχει τελικά μια υποδοχή USB-C.

Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα. Κατ ‘αρχάς, το USB-C είναι γνωστό ότι μπορεί να μεταφέρει πολύ περισσότερη ισχύ από ότι το USB-A. Είναι ο ίδιος λόγος δηλαδή που η Google παρέχει κι από τις δύο πλευρές καλώδιο USB-C, για να καταστήσει δυνατή την ταχεία φόρτιση στις συσκευές της. Οι μελλοντικοί φορτιστές iPhone θα έχουν λοιπόν μια υποδοχή USB-C, όπως έχουν και οι φορτιστές των νέων MacBook / MacBook Pro.

Επιπλέον, το επόμενο iPhone θα μπορεί να συνδεθεί κατ ‘ευθείαν στα νέα MacBooks της εταιρείας, χωρίς την ανάγκη κάποιου αντάπτορα. Σίγουρα, θα πρέπει να έχετε κάποιον για σχεδόν κάθε άλλο υπολογιστή, αλλά μάλλον η Apple θα φροντίσει και γι αυτό.

Το 12,9-ιντσών iPad Pro υποστηρίζει ήδη γρήγορη φόρτιση, όταν χρησιμοποιεί το προαιρετικό Apple USB-C καλώδιο Lightning και συνδέεται σε ένα από τα 29W, 61W ή 87W USB-C τροφοδοτικά της Apple. Μέχρι στιγμής, αυτή ήταν η μόνη συσκευή iOS που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται να δούμε αυτό το χαρακτηριστικό να έρχεται σε περισσότερες συσκευές iOS φέτος.

Η πηγή είναι αρκετά αξιόπιστη, αλλά και πάλι σε αυτό το σημείο είναι ακόμα μια φήμη. Ωστόσο, φαίνεται πολύ πιο πιθανή, από ό,τι η Apple να έβαζε μια υποδοχή USB-C σε μία από τις iOS συσκευές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.