Με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων να λέγεται πως έχει αφαιρεθεί από το μπροστινό μέρος του iPhone 8, εμφανίστηκαν κατά καιρούς διάφορες φήμες με εναλλακτικούς τρόπους βιομετρικής πιστοποίησης – συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου 3D και του σαρωτή ίριδας.

Τώρα φαίνεται να έχουμε τα πρώτα μας στερεά στοιχεία, αφού το firmware του HomePod αποκάλυψε υποστήριξη για ξεκλείδωμα μέσω προσώπου με χρήση υπέρυθρων, στο BiometricKit. Αυτή η τεχνολογία είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν και λειτουργούν τα Galaxy της Samsung σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επίσης, κρυμμένο στο firmware βρέθηκε και μια γραφική αναπαράσταση της συσκευής – ένα τηλέφωνο χωρίς περιθώρια γύρω από την οθόνη, με χαρακτηριστικό κόψιμο στην κορυφή, στο οποίο θα φιλοξενείται η μπροστινή κάμερα και το πιθανό hardware αναγνώρισης προσώπου.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ονομάζεται Pearl ID ενώ το τηλέφωνο αποκαλείται ως D22. Η Apple θα κρατήσει πιθανότατα έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone 8, ίσως στο πίσω μέρος ή στο κουμπί power, καθώς η αναγνώριση προσώπου που έχουμε δει μέχρι τώρα ήταν πιο αργή από τα “αντανακλαστικά” ενός σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.