Skip to content

iPhone 7: Όταν η Apple προσπαθεί να μας πείσει πως ανακάλυψε τους κανόνες οπτικής

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
iPhone 7: Όταν η Apple προσπαθεί να μας πείσει πως ανακάλυψε τους κανόνες οπτικής

Bokeh είναι όταν η φωτογραφία είναι εστιασμένη στο θέμα μας και το φόντο πίσω είναι θολό. Σύμφωνα με την παρουσίαση της Apple χθες, αυτό το πετυχαίνουμε με πολύ ακριβό εξοπλισμό και μόνο με dslr, ενώ τώρα θα μπορούμε να το κάνουμε και με το iPhone 7.

Για να έχουμε Bokeh, πρέπει να έχουμε μικρό βάθος πεδίου, κάτι που επιτυγχάνεται όσο το διάφραγμα ανοίγει. Πρακτικά οποιοσδήποτε φακός μπορεί να παράξει bokeh, ανάλογα με την απόσταση που βρίσκεται το φόντο στην φωτογραφία. Όσο ανεβαίνουμε από διάφραγμα f/3.5 σε f/1.0, τότε αυτό είναι πιο εύκολο, ενώ κοντά στο f/1.4 βλέπουμε ακόμα και σημεία του θέματός μας να φλουτάρονται (θολώνουν).

Εχθές η Apple το παρουσίασε το Bokeh, όχι σαν ιδιότητα των φακών που υπάρχει από την γέννηση της φωτογραφίας, αλλά σαν μια νέα τεχνολογία που έφερε η Apple στα κινητά. Πρακτικά ο f/1.8 φακός που έχει η συσκευή, είναι ικανός να παράξει ποιοτικότατα το αποτέλεσμα που μας παρουσίασε, όπως επίσης και οι υπόλοιπες ναυαρχίδες αυτή τη στιγμή.

Δείτε παρακάτω τα δείγματα που μας έδωσε η Apple! Έχετε στο νου σας πως όσο πιο μακρυά είναι το φόντο, τόσο περισσότερο θολώνει, βάση φυσικής.

Και εδώ ένα δείγμα από το Galaxy S7 Edge που τραβήξαμε για το review της συσκευής. Φυσικά τα δείγματά μας δεν είναι τόσο καλά σκηνοθετημένα, αφού θέλουμε να δείξουμε τι κάνει η κάμερα σε φυσιολογικές συνθήκες.

20160416_123106

Kαι παρακάτω ένα δείγμα από το HTC 10, όχι τόσο όμορφο γιατί το φόντο δεν βοηθάει. Θα δοκιμάσουμε κάτι αντίστοιχο με φωτάκια από πίσω για να κάνουμε μικρές φωτεινές μπαλίτσες.

imag0004

Αχ ρε Apple, μήπως θα έπρεπε να δείξεις λίγο πραγματικό innovation όπως παλιά; Δεν είναι λίγο fail να θεωρείς τους νόμους περί οπτικής, δική σου δουλειά;

Τσίμπα και μία από το πολύ φθηνότερο Xiaomi Mi5, που έχει διάφραγμα f/2.0.

img_20160908_095139

Και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, Bokeh στα Ιαπωνικά σημαίνει θολούρα και αυτό ακριβώς έχουμε στο φόντο στις παραπάνω φωτογραφίες!

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.