Η Apple θέλει να ρίξει το βάρος της προώθησης του iPhone 6s, στο 4K βίντεο που επιτέλους μπορεί να τραβήξει. Αυτό σημαίνει πως ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα βίντεο από επαγγελματίες φωτογράφους, που προσπαθούν να μας πείσουν πως ένα κινητό, μπορεί να τραβήξει καλύτερο βίντεο, από μια DSLR, η οποία διαθέτει ανώτερο αισθητήρα και ακόμα ανώτερα οπτικά.

iphone-6s-vs-dslr-570

Σύμφωνα με τον φωτογράφο Lee Morris, από το Fstoppers, το iPhone 6s τραβάει καλύτερο βίντεο από την Nikon D750 των €2000, που διαθέτει.

Πράγματι στα δείγματα που παρέθεσε η ποιότητα του βίντεο του iPhone 6s φαίνεται να είναι καλύτερη, αλλά…

Αρχικά οι συνθήκες φωτισμού είναι τέλειες. Σε περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό ή σε περιπτώσεις με δύσκολο φωτισμό, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό. Εν συνεχεία να πούμε πως συγκρίνει μια συσκευή που καταγράφει 4Κ βίντεο, με μία συσκευή που τραβάει 1080p βίντεο. Αυτό σημαίνει πως στο 1080p που δημοσίευσε, τα πράγματα φαίνονται αρκετά διαφορετικά, ειδικά στο 200% zoom που πραγματοποιείται.

Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιες συγκρίσεις είναι λανθασμένες, τουλάχιστον όταν γίνονται σε αυτή την βάση. Για αυτό τον λόγο στο Techmaniacs πάντα στα review μας, παρέχουμε δείγματα από την κάμερα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Όπως και να έχει, περιμένουμε το iPhone 6s πολύ σύντομα και σας υποσχόμαστε πολλά δείγματα από την κάμερα του!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ