Ο Gert Frolund Pedersen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aalborg της Δανίας, έκανε το όνομα του γνωστό στην ιστορία των iPhone, καθώς ανακάλυψε το “Antennagate” πρόβλημα του iPhone 4. Από τότε, ο ειδικός πάνω στις κεραίας καθηγητής, συνεχίζει να κάνει προσεκτικές δοκιμές σε συσκευές, εστιάζοντας στην ισχύ του σήματος τους. Το iPhone 6s ήταν η τελευταία συσκευή που υποβλήθηκε στις δοκιμές του και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Apple-iPhone-6s (14)

Ο καθηγητής, έβαλε το iPhone 6s ενάντια σε άλλες συσκευές, όπως το iPhone 6, το Samsung Galaxy S6 και το Sony Xperia Ζ5 Compact. Στις δοκιμές του μετρά την λήψη σήματος της κεραίας στη ζώνη συχνοτήτων GSM 900 σε dBm. Αυτή η ζώνη χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την πραγματοποίηση κλήσεων και είναι η εφεδρική ζώνη της Δανίας και μιας σειράς από άλλες GSM χώρες.

Οι δοκιμές έγιναν σε περιβάλλον χωρίς ραδιοκύματα και βρέθηκε ότι από τα 37 τηλέφωνα που ελέγχθηκαν, το iPhone 6s είναι στην 30η θέση με -93.0 dBm. Το Samsung Galaxy S6 είναι σχεδόν στην κορυφή της τοποθέτησής του, αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση με -97.8dBm, ενώ το Sony Xperia Z5 Compact είναι στην 10η θέση με -96,8dBm.

Ενώ οι αριθμοί φαίνεται πως είναι σχετικά κοντά, στην μονάδα μέτρησης των dB η διαφορά είναι σημαντική. Τα Decibel είναι μία λογαριθμική μονάδα και τα -100db είναι 10 φορές καλύτερα από τα -90db. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς του σήματος του Galaxy S6 είναι τρεις φορές καλύτερη από το iPhone 6s.

Το πρόβλημα με την λήψη σήματος των τηλεφώνων, σύμφωνα με την καθηγητή Pedersen, είναι το μέγεθος των κεραιών στο εσωτερικό τους. Τώρα, οι κατασκευαστές προσέχουν μόνο το μέγεθος της οθόνης και την χωρητικότητα της μπαταρίας και δεν υπάρχει πολύς χώρος για μια μεγαλύτερη κεραία.

Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα την πλήρης λίστα των τηλεφώνων που δοκιμάστηκαν και την κατάταξης τους.

signal-reception-list

Πηγή | Via

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ