Είναι γνωστό πως το BendGate έχει κάνει πάταγο στο διαδίκτυο. Πρόσφατα είδαμε το Unbox Therapy να λυγίζει το iPhone 6 Plus, ενώ το Consumer Reports δοκίμασε την συσκευή σε πίεση και είπε πως δεν λυγίζει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Στην συνέχεια το Unbox Therapy απάντησε, στραβώνοντας άλλο ένα iPhone 6 Plus μπροστά σε κοινό, σαν να είναι βούτυρο. Ποιος από τους δύο έχει δίκιο όμως;

iphone 6 plus bends

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους και οι δύο. Πως γίνεται αυτό;

Το iPhone 6 έχει ένα σημείο στο οποίο η κατασκευή του είναι πιο αδύναμη. Αυτό βρίσκεται στα πλήκτρα έντασης του ήχου. Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία από το Teardown της συσκευής, το μεταλλικό κομμάτι που προορίζεται στο να κάνει πιο ανθεκτική την συσκευή, είναι πολύ κοντά στις εγκοπές για τα κουμπιά, γεγονός που το κάνει να ακυρώνει τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι και το σημείο που το Unbox Therapy άσκησε πίεση και το λύγισε εύκολα και όχι στο κέντρο όπως έκανε το Consumer Electronics.

Reinforcement-bar-is-too-close-to-the-cutouts

Το πρόβλημα με το iPhone 6 Plus είναι πως όταν μπεί στην τσέπη μας, το μέρος με τα πλήκτρα της έντασης ήχου, είναι πιο κοντά στο σημείο που λυγίζει η κλείδωση μας, με αποτέλεσμα να είναι ασκείται περισσότερη πίεση στο σημείο που είναι η συσκευή πιο αδύναμη. Μια λύση θα ήταν να βάζετε το iPhone 6/6 Plus στην τσέπη σας με το ακουστικό από την κάτω μεριά, ώστε στην κλείδωση να είναι το κάτω μέρος της συσκευής που είναι και πιο ανθεκτικό.

How-Hilsenteger-easily-bent-the-iPhone-6-Plus

Το συμπέρασμα είναι πως η συσκευή λυγίζει εύκολα, αρκεί να της ασκηθεί πίεση στο κατάλληλο σημείο, κάτι που απέδειξε περίτρανα το Lewis Hilsenteger του Unbox Therapy.

Κλείνοντας, ένας δημοσιογράφος του Reuters πήγε στο Apple Store του Stratford, όπου είδε ένα iPhone 6 (όχι 6 Plus) στραβωμένο. Στην σελίδα του στο Google+ ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία με την αντίστοιχη λεζάντα!

Screenshot_53Πηγή (1) , (2) | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.