Οι πρώτες παρτίδες των iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχουν ήδη φτάσει στα χέρια αρκετών χρηστών, έτσι δεν άργησαν να εμφανίστουν και τα πρώτα benchmarks από τις δοκιμές που έκαναν στις καινούριες τους συσκευές.

geekbench-first-iphone6-scores1Το Geekbench λοιπόν, μας έδωσε πολύ ενδιαφέρον αποτελέσματα που ίσως σας παραξενέψουν. Αρχικά το iPhone 6 σκοράρισε με 1627 σε single-core και 2920 σε multi-core. Το iPhone 6 Plus όμως δεν τα πήγε τόσο καλά αφού έβγαλε 1481 σε single-core και 2662 σε multi-core, δηλαδή αρκετά πιο κάτω σε σύγκριση με το iPhone 6.

Πιθανότατα ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι ο επεξεργαστής του iPhone 6 είναι χρονισμένος στα 1.39GHz, ενώ αυτός στον μεγαλύτερο αδελφό του, τρέχει με 70MHz χαμηλότερη ταχύτητα, δηλαδή στα 1.32GHz. Υπάρχει όμως ακόμα μια διαφορά στην μνήμη RAM, καθώς, το iPhone 6 είναι στα 987MB, ενώ το iPhone 6 Plus στα 975MB. Παρόλα αυτά, οι μικρές αυτές διαφορές μεταξύ της CPU και της RAM δεν είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν το μεγάλο χάσμα στις βαθμολογίες του τεστ.

Μία ακόμη πιθανή εξήγηση είναι πως το Geekbench δεν έχει ακόμη βελτιστοποιηθεί για την αρχιτεκτονική του Apple Α8 επεξεργαστή και έτσι ίσως δημιουργεί τις παραπάνω διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα του.

Πηγή (1), (2) | Via

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να ρωτήσω σε αυτό το τεστ δεν επηρεάζει το μέγεθος της οθόνης?…?
    Είναι καθαρά τεστ που γίνετε στο επεξεργαστή και μόνο. ?

    • Όχι το μέγεθος. Η ανάλυση το επηρεάζεις όμως. Έλεγαν πως θα είναι λιγο πιο δυνατό το Plus αλλά, μονο στο οτι εχει μεγαλύτερη μπαταρία, οθόνη και OIS στην κάμερα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.