Εχθές η Apple έκανε ανακοινώσεις πως τα νέα iPhone έκαναν πωλήσεις 9 εκατομμυρίων από την παρασκευή που έγιναν διαθέσιμα.  Πως τα πήγε όμως κάθε συσκευή ξεχωριστά; Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ναυαρχίδα της Apple, ξεπέρασε το χρωματιστό iPhone 5C με αναλογία 3 προς 1.

iphone5c-vs-iphone5s

Μετά από πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις (φυσικά αστειευόμαστε αλλά μην ξεχνάτε πως πολλά από τα μέλη της ομάδας μας έχουν περάσει από το μαθηματικό) υπολογίσαμε πως το iPhone 5S πούλησε 6,75 εκ. συσκευές, ενώ το iPhone 5C έφτασε τις 2.25 συσκευές.

5s-vs-5c-global-1024x522

Αυτά τα νούμερα επιβεβαιώνουν τις εικασίες που κάναμε στο techmaniacs.gr, και αναφέραμε πως το iPhone 5C δεν βγήκε για να σπάσει τα ταμεία αλλά για να προωθήσει το iPhone 5S.  Όχι πως τα 2.25 εκ είναι λίγα, αλλά ακούγαμε πως η συσκευή θα πουλήσει παραπάνω και από το iPhone 5S κάτι εν τέλη δεν το έκανε.

5s-vs-5c-us-1024x522

Σύμφωνα με την εταιρία Localytics η αναλογία που προκύπτει από τις ενεργοποιήσεις είναι 3.4 προς 1, με το iPhone 5S να φτάνει το 1.05% των iPhone στις ΗΠΑ και το iPhone 5C to 0.35%.

carrier

Ακούγαμε επίσης πως το iPhone 5C θα κάνει πάταγο στην Κίνα, πράγμα που δεν έγινε, καθώς και οι Κινέζοι ακολούθησαν τις υπόλοιπες αγορές, μένοντας μακριά από το iPhone 5C και το πολυκαρβονικό πλαστικό του. Να δείτε που τα iPhone 5 μέχρι να εξαντληθούν και να φύγουν από την αγορά, θα γίνουν ανάρπαστα!

market-share-global

Αυτό που βλέπουμε πάντως από τα στοιχεία, είναι πως εκτός από την Αγορά των ΗΠΑ, σε αγορές που περιμέναμε μεγαλύτερες πωλήσεις, όπως της Κίνας, αυτές δεν ήρθαν ποτέ! Είναι νωρίς για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα όμως, δεδομένης και την περιορισμένης διαθεσιμότητας των συσκευών!

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.