Η Apple στην χτεσινή της παρουσίαση σχετικά με το iPhone 5S, ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες το Touch ID, που θα διαβάζει τα δακτυλικά μας αποτυπώματα για να ξεκλειδώσει την συσκευή, προσθέτοντας περισσότερη ασφάλεια. Όπως είπαμε όμως δεν μας δίνει περισσότερη ασφάλεια, καθώς αν τα δακτυλικά αποτύχουν, τότε μας ζητάει πάλι κωδικό όπως έκανε μέχρι τώρα. Άσε που το αίσθημα μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone μας όταν κοιμόμαστε με το δάχτυλό μας.

touchidsensor2

Και πάνω που περιμέναμε να δούμε σύντομα υλοποιήσεις σε εφαρμογές με το API του Touch ID, έρχεται η πληροφορία πως η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο για το ξεκλείδωμα της συσκευής και την εισαγωγή στο iTunes.

Το AllThingsD μετά από συνομιλία με τον Phil Schiller της Apple αναφέρει:

Ο Senior Vice President Phil Schiller της Apple επιβεβαίωσε στο AllThingsD πως οι προγραμματιστές δεν θα έχουν πρόσβαση στο API για τα δακτυλικά αποτυπώματα για την πιστοποίηση στις εφαρμογές τους. Αρνήθηκε να σχολιάσει αν κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον.

Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Νομίζω πως οι developers θα έβρισκαν πολύ ωραίους τρόπους για να αξιοποιήσουν αυτή τη λειτουργία, αλλά θα πρέπει να περιμένουν για αυτό

Ο Tim Cook δήλωσε στο AllThingsD πως η Apple ψάχνει για άλλους τρόπους για να αξιοποιήσει τον αισθητήρα:

Ερωτούμενος από το AllThingsD αν η Apple θα επεκτείνει την χρήση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων με τον καιρό, ο CEO της Apple, Tim Cook δεν ανέφερε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά είπε “Μπορείτε να φανταστείτε πολλές χρήσεις”

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.