Τα παιδία στο Chipworks πήραν ένα iPhone 5S και το άνοιξαν, ψάχνοντας αναλυτικά το εσωτερικό του. Έτσι τώρα γνωρίζουμε τα ακριβή χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Apple.

iPhone 5S samsung

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε από την πρώτη μέρα, το iPhone 5S φοράει τον 64-bit Α7 της Apple. Από ότι φαίνεται ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος, χρονισμένος στα 1.3GHz και χρησιμοποιεί πυρήνες ARM v8 64-bit. Οι πυρήνες της Apple έχουν την ονομασία Cyclone και το chipset είναι κατασκευασμένο από την Samsung στα 28nm με την διαδικασία HKMG (High K Metal Gate).

H GPU είναι τετραπύρηνη PowerVR G6430 (σειρά 6), με υποστήριξη OpenGL 3.0, DirectX10 και OpenCL 1.x. Η GPU είναι από τις κορυφαίες στην αγορά αυτή τη στιγμή και αυτό φαίνεται από τις επιδόσεις στα benchmarks.

Στο θέμα της RAM το iPhone 5S έχει μείνει στην ίδια χωρητικότητα με τον προκάτοχό του, αναβαθμίστηκε όμως από LPDDR2 σε LPDDR3.

Τέλος το μόντεμ της συσκευής είναι από την Qualcomm. Μέχρι στιγμής η Apple χρησιμοποιεί ότι πιο νέο μπορεί να βάλει στην συσκευή με τον ARM v8 και την PowerVR σειράς 6, εταιρία δεν θα μπορούσε να έρθει πιο ανανεωμένη. Μένει μόνο να δούμε τι θα πει ο ανταγωνισμός με τους Cortex A53 και φυσικά με τους Cortex A57.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.