Οι περισσότερες φήμες για το iPhone 16 Pro έχουν βασιστεί στην μεγαλύτερη οθονη, το πάχος του και το Capture Button. Ελάχιστα πράγματα έχουμε δει για το μέγεθος της νησίδας της κάμερας και σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι τελικά. Έχουμε φωτογραφίες από θήκες για την συσκευή, που δείχνουν ξεκάθαρα πως θα έχουμε ιδιαίτερα μεγάλη νησίδα και σίγουρα μεγαλύτερα από το iPhone 15 Pro.

Ο Majin Bu, γνωστός leakster, διέρρευσε δύο φωτογραφία από θήκες για το iPhone 16 Pro, σαν αποδεικτικό για το μεγαλύτερο μέγεθος των καμερών. Μάλιστα, αναφέρει πως θα έχουμε μεγαλύτερους αισθητήρες από τους προκάτοχούς του.

Το iPhone 16 Pro αναμένεται με μεγαλύτερη οθόνη, κατά 0.2 ίντσα, φτάνοντας τις 6.3 ίντσες στο σύνολο. Ο αισθητήρας της βασικής κάμερας θα δει αύξηση μεγέθους, από 1/1.28″  σε 1/14″, πλησιάζοντας πολύ την μία ίντσα. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες, ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό, αν φυσικά οι φήμες επαληθευτούν.

iphone 16 pro νησίδα

Η υπερευρυγώνια κάμερα των 12MP που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε από το 2019 φεύγει και στην θέση της έρχται μια 48MP υπερευρυγώνια κάμερα, με τον Sony IMX903 για αισθητήρα. Μέχρι στιγμής όμως δεν γνωρίζουμε αν το μέγεθος του αισθητήρα θα είναι μεγαλύτερο. Αν είναι, τότε έχει λογική για το μεγαλύτερο μέγεθος της νησίδας των καμερών.

iphone 16 pro νησίδα

Τέλος, το iPhone 16 Pro θα πάρει τον τηλεφακό του iPhone 15 Pro Max, με 12MP αισθητήρα και 5Χ οπτικό ζουμ. Ήδη γνωρίζουμε πως θα είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος από αυτόν του 15 Pro.

Τα νέα iPhone 16 Pro series, θα δώσουν μεγάλη έμφαση στην φωτογραφία, κάτι που φαίνεται από το Capture Button, βελτιώνοντας έτσι το κράτημα κατά τις λήψεις μας.

Η Cosmote στην απόλυτη προσφορά: Απεριόριστα data για όλους τους συνδρομητές της όλο το καλοκαίρι

Το βασικό ερώτημα τώρα είναι ένα. Θα επηρεάσει την εργονομία της συσκευής αυτή η αύξηση μεγέθους; Το iPhone 16 Pro ίσως να έχει το καλύτερο κράτημα στο χέρι, κάτι που συνειδητοποιώ αυτή την περίοδο, που έχω σαν βασική συσκευή το Xiaomi 14 και το Galaxy S24 Ultra. Η διαφορά στο κράτημα λόγω μεγέθους, είναι χαοτική και ας έχω αρκετά μεγάλα χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.