Όλα τα iPhones από την πρώτη μέρα είχαν ένα πρόβλημα στις κάμερες και συγκεκριμένα τους φακούς τους. Αυτό δεν είναι άλλο από τα lens flares ή στα ελληνικά αναλαμπές φακών. Αυτό προκαλείται όταν μια έντονη πηγή φωτός εκτός του κάδρου μας, προκαλεί φωτεινούς δίσκους από την αντανάκλαση της πηγής φωτός. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλους τους φακούς, ενώ σε αυτούς που δεν είναι ποιοτικοί, γίνεται ακόμα χειρότερο. Μπορεί όμως να λυθεί εύκολα με μια ειδική επίστρωση, που το εξαλείφει.

Τώρα, σύμφωνα με τον yeux1122, η Apple θα κάνει χρήση φακών στα iPhone 16 Pro, με μια νέα επίστρωση, θα βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών και θα μειώσει τα lens flares. Στα αρνητικά, θα είναι μόνο στα iPhone 16 Pro μοντέλα.

Έχει ενδιαφέρον βέβαια πως ακόμα και σήμερα τα iPhone 15 αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ενώ η Apple έχει κάνει βήματα μέσω software, σίγουρα δεν ήταν αρκετά, ενώ κατά την εγγραφή βίντεο τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση, είναι σα να έχει πάθει αστιγματισμό το κινητό, καταγράφοντας θολώματα μπλεγμένα με φως.

Αν η πληροφορία αποδειχθεί ακριβής, τότε το νέο σύστημα, Atomic Layer Deposition, μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα και να βελτιώσει κατά πολύ την φωτογραφική εμπειρία, ιδιαίτερα σε χαμηλότερο φωτισμό.

iPhone 16 Pro Molded Glass Lens iOS 18 AI ISP Apple 120mm Capture Button Lens Flare

Όμως αυτές δεν είναι οι μόνες πληροφορίες για σήμερα. Τα iPhone 16 Pro θα έχουν νέους περισκοπικούς φακούς, κάτι που είχαμε ακούσει και σε παλαιότερες διαρροές. Μέχρι τώρα περισκοπικό είχε μόνο το iPhone 15 Pro Max, όμως τώρα θα έρθει και στο απλό iPhone 16 Pro. Ο αναλυτής Ross Young αναφέρει πως αυτό γίνεται δυνατό λόγω της αύξησης του μεγέθους της οθόνης, που θα μεγαλώσει και το συνολικό μέγεθος της συσκευής, ώστε να χωρέσει ο περισκοπικός φακός.

Για την κύρια κάμερα των iPhone 16 Pro, η Apple θα χρησιμοποιήσει το νεότερο 2 layer σύστημα της Sony, που επιτρέπει την λήψη περισσότερου φωτός, με αποτέλεσμα την μείωση του θορύβου. Ο εν λόγω αισθητήρας θα βελτιώσει τις νυχτερινές λήψεις, ενώ θα αυξήσει το δυναμικό εύρος. Παράλληλα η εταιρία θα βάλει αισθητήρα 48MP για τις υπερευρυγώνιες κάμερες.

Αποδυνάμωση της κυριαρχίας των iPhone. Το Android θα αναπτυχθεί 2 φορές πιο γρήγορα από το iOS

Η μεγάλη αλλαγή των απλών iPhone 16, είναι πως οι κάμερες θα έχουν κάθετη διάταξη για την δυνατότητα εγγραφής χωρικού βίντεο. Για αυτό και ο σχεδιασμός τους που έχουμε δει μέχρι σήμερα, θυμίζει πολύ το iPhone X, αλλά με μεγαλύτερη νησίδα για τις κάμερες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.