Τα iPhone 16 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο, όμως μια νέα πληροφορία αποκαλύπτει πως η μπαταρία θα είναι ένα από τα δυνατά του χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα για την μπαταρία του iPhone, που θα επιτρέπει 5%-10% μεγαλύτερη πυκνότητα των κυψελών. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της μπαταρίας, ενώ θα επιτρέπει την εύκολη αφαίρεσή της για να συμμορφωθεί η Apple με τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε, σχετικά με την εύκολη επισκευή των συσκευών.

Αυτό σημαίνει πως η μπαταρία θα είναι πιο αποτελεσματική, κάτι που είχαμε ακούσει στην φημολογία για τον Apple A18 Pro, ενώ θα κάνει φθηνότερη και ευκολότερη την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Ε.Ε. οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να αλλάξουν τις μπαταρίες των συσκευών τους, με εργαλεία που θα παρέχει η εταιρία, μέχρι το 2025. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως ένας απλός χρήστης θα μπορεί να το κάνει αυτό, καθώς θα σαστίσει μόλις της το κινητό του αποσυναρμολογημένο. Πάντα, είναι καλύτερο να αφήνουμε την συσκευή μας στο επίσημο service για τέτοιου είδους εργασίες.

iPhone 16 μπαταρία
Η μπαταρία του iPhone 16 στην μεταλλική θήκη

Ο Κυο δεν είναι ο μόνος που αναφέρει τις αναβαθμίσεις της μπαταρίας. Ο Leaker KosutamiSan πιστεύει ότι η Apple θα  βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στην επόμενη γενιά iPhone  προσθέτοντας ένα θερμικό σύστημα γραφενίου για τη βελτίωση της ψύξης. Έγραψε στο Χ:

«Η Apple εργάζεται ενεργά στο θερμικό σύστημα γραφενίου της σειράς iPhone 16 για να λύσει το υπάρχον πρόβλημα θέρμανσης. Και το κτύπημα της σειράς Pro θα άλλαζε σε μεταλλικό κέλυφος για τον ίδιο λόγο.»

Είπε επίσης ότι μια  πιο λεπτή μονάδα MagSafe θα βοηθήσει την Apple να προσθέσει μεγαλύτερη φυσική μπαταρία.

Έρχεται το πιο συναρπαστικό smartphone και δεν είναι το Galaxy Z Fold 6

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν τις παρακάτω χωρητικότητες στις μπαταρίες των νέων iPhone 16:

  • 16:  3.561 mAh
  • 16 Plus:  4.006 mAh
  • 16 Pro:  3.355 mAh
  • 16 Pro Max:  4.676 mAh

Αν οι πληροφορίες αποδειχθούν έγκυρες, το άλμα στην χωρητικότητα των μπαταριών θα είναι σημαντικό και ανο Apple A18 Pro αποδειχθεί καλός σε θέματα κατανάλωσης, ίσως δούμε μεγάλο άλμα στην αυτονομία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.