Αν αποφάσισες να αγοράσεις ένα iPhone 15 και τυχαίνει να έχει BMW, ίσως πρέπει να επανεξετάσεις το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο charging pad του αυτοκινήτου σου για να φορτίζεις το νέο σου smartphone.

Αρκετοί κάτοχοι BMW ανέφεραν πρόσφατα την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το NFC chip των iPhone 15 σταμάτησε να λειτουργεί αφού πέρασαν το τηλέφωνο τους από τη φαινομενικά αθώα διαδικασία επαναφόρτισης χρησιμοποιώντας το charging pad του αυτοκινήτου τους.

Χρήστες ανέφεραν το ζήτημα σε πολλά σημεία του διαδικτύου, όπως το MacRumors, το Twitter και το Reddit. Όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ανέφεραν ότι τα iPhone εισέρχονται σε λειτουργία ανάκτησης δεδομένων με μια κενή λευκή οθόνη. Επίσης, το NFC chip στο iPhone, το οποίο είναι σημαντικό, σταμάτησε να λειτουργεί όταν έκαναν επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Για όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αξίζει να σημειωθεί ότι το NFC chip σε ένα iPhone είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από μια σειρά χαρακτηριστικών. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Apple Pay και τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Όσοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα παραπονέθηκαν για ένα μήνυμα σφάλματος που έλεγε ότι δεν ήταν δυνατή η ρύθμιση του Apple Pay μέσα στην εφαρμογή Wallet.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό το αινιγματικό ζήτημα αυτή τη στιγμή. Ορισμένοι επηρεαζόμενοι λένε ότι η Apple τους έδωσε ένα νέο iPhone 15 επειδή το NFC chip ήταν κατεστραμμένο. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα – το νέο iPhone αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και μια μόνιμη λύση παραμένει άπιαστη.

Τα περισσότερα παράπονα προέρχονται από χρήστες iPhone 15 Pro και Pro Max. Θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει το απλό και Plus, αν και οι αναφορές δεν φαίνεται να είναι τόσες πολλές. Έτσι, αν έχετε οποιοδήποτε iPhone 15, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη συγκεκριμένη μέθοδο φόρτισης στη BMW σας, τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

Η πραγματική αιτία αυτού του αινιγματικού προβλήματος παραμένει άγνωστη. Επιπλέον, παραμένουν άγνωστα κρίσιμα στοιχεία, όπως ο πραγματικός αριθμός των καταναλωτών που επηρεάζονται και τα μοντέλα BMW που εμπλέκονται. Το MacRumors προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Apple, αλλά η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ακόμη. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά μόλις υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.