Τα δύο iPhone 15 Pro έρχονται με κατασκευή από τιτάνιο, που στην θεωρία είναι πιο ανθεκτικό, μειώνοντας και το συνολικό βάρος της συσκευής. Σίγουρα είναι καλύτερο από το απλό αλουμίνιο, αν φυσικά η υλοποίηση είναι σωστή, για αυτό και η Apple έδωσε μεγάλο βάρος στο νέο υλικό κατά την ανακοίνωσή τους.

Προφανώς και η Apple μίλησε για τον νέο Apple A17 Pro και τις νέες κάμερες, όμως η κατασκευή από τιτάνιο ήταν αυτή που είχε μεγάλο μέρος του βάρους της παρουσίασης, κάτι που φαίνεται και στα προωθητικά βίντεο, που ξεκινάνε από αυτό! Μάλιστα η Apple δηλώνει πως το τιτάνιο που χρησιμοποιεί είναι το ίδιο με αυτό που έχει η NASA στο Mars Rover!

Κάπου εδώ έρχεται ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything, που είναι διάσημος για τα τεστ αντοχής που κάνει στις συσκευές που περνάνε από τα χέρια του. Μάλιστα είναι και ο πρώτος που ανέβασε βίντεο με αποσυναρμολόγηση της συσκευής, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως “Πόσο τιτάνιο χρησιμοποίησε η Apple;”.

Από ότι φαίνεται στο teardown βίντεο, στο iPhone 15 Pro δεν έχει γίνει χρήση τιτανίου σε όλη την συσκευή. Συγκεκριμένα, τιτάνιο θα βρούμε μόνο στο πλαίσιο και στα εξωτερικά σημεία της συσκευής, με πάχος μόλις 1 χιλιοστό. Για το κέντρο της συσκευής και την μεταλλική πλάκα που κουμπώνουν πάνω της τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής, έχουμε χρήση αλουμινίου. Το τιτάνιο στη πλαίσιο, δένει με το αλουμίνιο του εσωτερικού, με solid state deffussion, που πρακτικά ενώνει τα δύο μέταλλα με τρομερά ισχυρή κόλληση

.

Η διαδικασία παραγωγής είναι πολύ δύσκολη και ο JerryRigEverything έδωσε τα εύσημα στην Apple. Από την άλλη όμως, το 1mm τιτανίου, χαρακτηρίστηκε από τον διάσημο YouTuber σαν διακοσμητικό. Μάλιστα, προβαίνει και σε μια εκτίμηση για το κόστος του τιτανίου που χρησιμοποιήθηκε, που φτάνει τα 30 δολάρια για κάθε συσκευή.

Από την άλλη όμως, το iPhone 15 Pro, κατάφερε να επιβιώσει από τα τεστ του JerryRigEverything, σε αντίθεση με το iPhone 15 Pro Max, που η πλάτη του έσπασε ιδιαίτερα εύκολα. Αυτό βέβαια οφείλεται και στην διαφορά μεγέθους, στην επιφάνεια της πλάτης.

Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο με τα βασανιστήρια στο iPhone 15 Pro, παρακάτω.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.