Το iPhone 15 Pro φημολογούνταν να έρθει με νέα haptic volume και power buttons, ωστόσο προβλήματα οδήγησαν στην ανάκληση των σχεδίων. Μαζί με τα haptics buttons θα βλέπαμε και ένα ολοκαίνουργιο Action button στη θέση του πλήκτρου σίγασης. Έτσι ενώ τα haptic buttons δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε, το Acton Button αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα iPhone Pro του 2023.

Ο @analyst941 ισχυρίζεται ότι τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα χρησιμοποιούν το νέο Action Button για την απενεργοποίηση των smartphones. Κάτι τέτοιο όμως θα έχει νόημα αν η Apple επιλέξει να μεταβεί σε haptic power και volume buttons, με τον leaker να επισημαίνει ότι ακόμη το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν έχει νόημα όμως η Apple να κάνει remap την απενεργοποίηση του iPhone σε άλλο πλήκτρο αν μείνει στα μηχανικά πλήκτρα.

Επιπλέον το νέο Action Button θα επιτελεί διάφορες άλλες διεργασίες:

  • ελαφριά πίεση στο action button για να την ενεργοποίηση του auto-focus
  • υψηλή πίεση για τη λήψη μιας φωτογραφίας
  • υψηλή παρατεταμένη πίεση για την εγγραφή video

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.