Η σειρά Apple iPhone 14 είναι επιτέλους εδώ, με το global rollout των συσκευών να λαμβάνει χώρα. Η συσκευή, διαθέτει την πρώτη σημαντική αλλαγή ως προς το design από την εποχή του iPhone X του 2017. Η εγκοπή στεγάζει το TrueDepth σύστημα κάμερας που κάνει το Face ID εφικτό. Το Face ID είχε αντικαταστήσει το Touch ID που βρισκόταν στο Home button των παλαιότερων iPhone.

iphone 14 pro megapill

Η Apple ωστόσο, ήθελε να κάνει το iPhone X να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο all-screen design, παίρνοντας το ρίσκο να υιοθετήσει το Face ID και να εισάγει την εγκοπή. Μπορεί να συνάντησε την έντονη κριτική των χρηστών, σύντομα ωστόσο έγινε συνώνυμο του iPhone brand.

iPhone 14 και iPhone 14 Pro Max : Αυτές είναι οι πραγματικές ταχύτητες φόρτισης

Το νέο megapill και Dynamic Island

iphone 14 pro megapill

 

Πολύ πριν την επικείμενη κυκλοφορία των iPhone 14 Pro, είχε γίνει ξεκάθαρο πλέον ότι η εταιρεία θα αφαιρέσει την εγκοπή για ένα pill & hole cutout. Μάλιστα, λίγο πριν την παρουσίαση είχε κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχνε πως η Apple θα κλείνει τα pixels στην OLED οθόνη για να δημιουργήσει την εντύπωση μιας ενιαίας εγκοπής. Τελικά, αποδείχθηκε ότι είχε ένα άσσο στο μανίκι της, το Dynamic Island.

Το Dynamic Island χρησιμοποιεί το pill cutout διατηρώντας το touch layer κάτω από το γυαλί και επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με την εγκοπή για ειδοποιήσεις και διάφορες άλλες λειτουργίες του λειτουργικού που το αξιοποιούν. Γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο κοινό, με όλο το internet να το αντιμετωπίζει με άκρως θετικά σχόλια για αυτό.

Ωστόσο, υπάρχουν σαφή ερωτήματα γιατί το Dynamic Island υπάρχει στη πράξη και δεν πείθονται όλοι από την εξήγηση που δίνει η Apple περί χρηστικότητας. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα slashgear, το Dynamic Island ίσως θέλει να κρύψει την ακόμη πιο προβληματική θέση του pill-shaped camera cutout, κάνοντά την ταυτόχρονα λειτουργική.

iphone 14 pro max megapill

 

Μάλιστα, η έκπληξή της ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν πήραν το iPhone 14 Pro Max που είχαν μόλις αγοράσει για μια κλήση κάτω από το έντονο φως του ήλιου, ένα ιδιαίτερα κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Η σελίδα δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Twitter με τους χρήστεςς να αναφέρουν ότι μοιάζει σαν USB C στο ακουστικό, ενώ το Tweet του μάλιστα συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια impressions.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.