Και ενώ απέχουμε ακόμα αρκετούς μήνες από την παρουσίαση της επόμενης γενιάς iPhone από την Apple, ένα νέο report επιβεβαιώνει ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα εξοπλιστούν με αισθητήρα 48MP. Πιο συγκεκριμένα ένα νέο report της εταιρείας TrendForce, όσον αφορά τη διάθεση modules καμερών, υποστηρίζει ότι τα iPhone 14 Pro θα εξοπλιστούν με το νέο αισθητήρα, μεταβαίνοντας από τα 12MP στα 48MP.

Αλλά όπως επισημαίνει το 9to5gogle, αν και η μετάβαση στη νέα τεχνολογία μπορεί όντως να πραγματοποιηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η τελική ανάλυση θα είναι 48MP. Αντίθετα, ίσως αυτή μείνει και πάλι στα 12MP. Η ιστοσελίδα είχε επισημάνει σχετικά:

Ενώ περισσότερα megapixel θεωρητικά σημαίνουν περισσότερη λεπτομέρεια όταν προβάλλετε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερα μεγέθη, υπάρχει ένα τεράστιο μειονέκτημα.. Η προσθήκη περισσότερων pixels στον ίδιο χώρο σημαίνει ότι κάθε pixel πρέπει να είναι μικρότερο και αυτό αυξάνει τον θόρυβο σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

Αν σκεφτείτε πόσες από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες μας λαμβάνονται σε σχετικά χαμηλό φωτισμό, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα. Παιδιά που παίζουν σε εσωτερικούς χώρους, δείπνα με κεριά, σβήσιμο κεριών σε τούρτες γενεθλίων, με φίλους σε εστιατόρια, μωρά που κοιμούνται – όλα αυτά είναι παραδείγματα σεναρίων όπου θέλετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επομένως, ενώ ο αισθητήρας θα είναι των 48MP, η Apple θα χρησιμοποιήσει ένα “four cell merge output mode” για την παραγωγή 12MP φωτογραφιών.

Χρήση του Facebook χωρίς αλγόριθμο: Έτσι το κάνεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.