Όταν πρόκειται για πολυαναμενόνα και ιδίως flagship, premium, high-end, ή σχετικά τηλέφωνα, ορισμένες φορές κυκλοφορούν φήμες και αναφορές που μπερδεύουν τα πράγματα, ή αφορούν χαρακτηριστικά που δεν θα δούμε σε άμεσα επερχόμενα μοντέλα, αλλά σε μελλοντικές συσκευές της εκάστοτε εταιρείας. Προφανώς, κάτι τέτοιο ισχύει και με τα iPhone 14. Ας δούμε λοιπόν πέντε πράγματα που δεν θα δούμε στα επόμενα smartphones της Apple.

Έχουμε δει αμέτρητες αναφορές για τηλέφωνα χωρίς θύρες και ένας από τους πιο πιθανούς κατασκευαστές μιας τέτοιας συσκευής είναι η Apple. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί με τα iPhone 14 και είμαστε βέβαιοι ότι η ίδια φήμη θα κυκλοφορήσει και σε λίγους μήνες για τα iPhone 15, αλλά θεωρούμε απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο πριν τα iPhone 16. Επίσης, αν κάνει τέτοια κίνηση η Apple θα την κάνει με ξεχωριστό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει ως το One more thing της χρονιάς εκείνης.

USB-C, το θέμα των τελευταίων ετών. Εντάξει, η Apple έχασε αυτό το παιχνίδι και θα πρέπει να αντικαταστήσει τη δική της θύρα με τη USB-C. Όμως, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με τα επόμενα smartphones του τεχνολογικού κολοσσού με έδρα το Κουπερτίνο και ένας από τους λόγους είναι διότι είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη χωρίς να σχεδιάζει αυτήν την αλλαγή – περίμενε ότι δεν θα τον αναγκάσουν να κάνει τη μετάβαση; Ίσως. Όπως και να έχεις, ίσως δούμε την αλλαγή θύρας στα iPhone 15.

Αναδιπλούμενα τηλέφωνα, μία τεχνολογία που η Samsung την έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο και έχει πάει τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά η Apple επιμενει ότι είναι πρώιμη. Όμως, ξέρουμε ότι η αμερικάνικη εταιρεία θα λανσάρει το δικό της foldable ως καινοτομία, γιατί απλά θα έχει κάνει “τα πάντα” σε αυτή τη συσκευή με τον δικό της τρόπο. Όπως και να έχει, η σειρά iPhone 14 δεν θα έχει τέτοιο τηλέφωνο, και δεν θα δούμε foldable iPhone μέχρι το 2025, τουλάχιστον. Άλλωστε, το One more thing για φέτος είναι το Watch Pro και του χρόνου παίζει να είναι το portless iPhone;

Τα ίδια με από πάνω ισχύουν για την under-display κάμερα. Κάποιες εταιρείες έχουν φτάσει γενιές μπροστά με τρομερά αποτελέσματα, αλλά η Apple έχει τους δικούς της ρυθμούς και τη δική της στρατηγική. Τα iPhone 15 θα έχουν όλα το ίδιο design – γιατί τα επερχόμενα smartphones θα έχουν το notch και τα Pro της σειράς διπλό punch hole – και ίσως δούμε iPhone με under-display κάμερα στη σειρά iPhone 16 ή 17. Εννοείται, όπως και με κάθε άλλη τεχνολογία, η Apple θα την παρουσιάσει ως κάτι νέο, αν και θα δεχθούμε πως θα την έχει εφαρμόσει πάλι με τον δικό της τρόπου.

Τελευταίο χαρακτηριστικό είναι η περισκοπική κάμερα, την οποία δεν θα δούμε στα iPhone 14. Ο εγκυρότερος αναλυτής και leaker των Apple προϊόντων, Ming-Chi Kup έχει πει ότι η περισκοπική κάμερα θα είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ακριβότερου και μεγαλύτερου σε μέγεθος iPhone 15 Pro Max, ενώ το απλό Pro θα περιοριστεί στον κλασικό τηλεφακό. Αυτή η κάμερα θα έχει 1/3″ αισθητήρα με 12MP ανάλυση, f/2.8 διάφραγμα, sensor-shit σταθεροποίηση, και έως 6x οπτικό ζουμ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.