Η Apple όταν είχε προβεί στην επίσημη ανακοίνωση του iOS 13, προώθησε έντονα την ασφάλεια που υπόσχεται το λειτουργικό. Ωστόσο όμως, όπως αποδεικνύεται, παρακολουθεί την τοποθεσία σου, ακόμη και αν τα Location Services είναι απενεργοποιημένα για όλες τις εφαρμογές και τα features. Σύμφωνα με τον Brian Krebs, το iPhone 11 Pro κάνει το GPS module να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας και μάλιστα δεν κρύβει ούτε και το βέλος στην notification bar.

Σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας της Apple, το τηλέφωνο περιοδικά θα στέλνει την τοποθεσία κοντινών Wifi hotspots και πύργων κινητής σε ανώνυμη και κρυπτογραφημένη μορφή. Εντούτοις η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά εφαρμογή. Δυστυχώς όμως, το video του Krebs δείχνει ότι ακόμη και αν κάτσει και απενεργοποιήσει το toggle σε κάθε εφαρμογή και απενεργοποιήσει και τη λήψη σήματος, μόλις την ξαναενεργοποιήσει, το GPS κάνει ping σε έναν μυστηριώδη server όταν επανέρχεται online.

Σε μια δήλωση, ένας μηχανικός της Apple εξηγεί ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα ασφαλείας. Το βέλος που εμφανίζεται είναι αναμενόμενη συμπεριφορά, ωστόσο το εικονίδιο εμφανίζεται για system services που δεν έχουν ένα toggle στα System Settings, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτηματικά για το αν η Apple κρύβει κάτι από τους χρήστες της καθώς υπάρχουν features που δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.