Πριν από την ώθηση του iPad στην εκπαίδευση, η Apple ενεργοποιεί λογαριασμούς για ανηλίκους στο iTunes, για σκοπούς του σχολείου.Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του νέου iPad στον τομέα της εκπαίδευσης, η Apple, αναθεώρησε τους όρους και τις προυποθέσεις του iTunes Store για να επιτρεψει στα παιδιά κάτω των 13 ετών να ανοίξουν και να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους, από την στιγμή που το Apple ID έχει ζητηθεί από ένα «πιστοποιημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα».Pre-teen ipad

iBooks

Όπως σημειώνεται από το MacWorld, η αναθεώρηση των μέχρι στιγμής όρων χρήσης, υποκινήθηκε από τα πλάνα της εταιρίας για το iPad στην εκπαίδευση όπου αλλιώς δεν θα ήταν εφικτό βάση των παλαιών κανόνων.

 

Οι νέοι όροι ως εξής:

Αυτή η υπηρεσία iTunes είναι διαθέσιμη μόνο για άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω, εκτός και αν είναι κάτω των 13 ετών και το Apple ID παραδόθηκε, ως αποτέλεσμα ενός αιτήματος από εγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι προυποθέσεις, οι οποίες ισχύουν για το iTunes Store, App Store, iBookstore και το Mac App Store, να σημειωθεί πως ισχύουν για δυνητικούς χρήστες ηλικίας άνω των 13 ετών αλλά και κάτω των 18 και θα πρέπει να επανεξεταστεί η συμφωνία με τους γονείς ή κηδεμόνες πριν από την ενεργοποίηση ενός λογαριασμού. Πριν από την ενεργοποίηση, το iTunes περιορίζει το πρόγραμμα pre-teens από την εκμετάλλευση των προσωπικών λογαριασμών.

iPad-in-educationΠροκειμένου τα σχολεία να αιτηθούν για το Apple ID για τα παιδιά, τα θεσμικά όργανα θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν και να λάβουν γονική συναίνεση.

Ανακοινώθηκε τον Ιούνιο ότι η Apple είχε κερδίσει μία σύμβαση για την προμήθεια σε κάθε φοιτητή στο Los Angeles Unified School με ένα ένα iPad, το οποίο θα πωλείται 678$ το καθένα. Με 47 Πανεπιστιμιούπολεις, το L.A. Unified είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στις Η.Π.Α., καθιστώντας το συνολικό Deal αξίας περίπου 30 εκατομμύριων δολαρίων.

Έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2012 , πρότεινε την αντικατάσταση των Η/Υ στα σχολεία με iPad για όλους τους μαθητές.

Το σίγουρο είναι πως όπως και να έχει, είναι μεγάλη καινοτομία η εισαγωγή tablet σε σχολεία. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα μπορούν να αναπτύξουν γρηγορότερα το μυαλό τους!

πηγή

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.