Η Apple μόλις ανακοίνωσε τις ανανεωμένες εκδόσεις του iPad Pro 12.9 ιντσών και iPad Pro 11 ιντσών με το ολοκαίνουργιο Apple M2 επεξεργαστή. Τα νέα μοντέλα παράλληλα παρέχουν υποστήριξη για ένα hover feature του Apple Pencil, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και αναβαθμισμένα camera features.

ipad pro

Η μεγαλύτερη αλλαγή ωστόσο είναι η μετάβαση στο νέο M2 SoC. Το νέο chip το οποίο βρίσκεται επίσης στο Macbook Air 2022 και στο MacBook Pro, διαθέτει ένα οχταπύρηνο CPU (4x performance cores + 4x efficiency cores) και μια δεκαπύρηνη GPU, μαζί με μια 16-core Neural Engine για εργασίες μηχανικής μάθησης.

Η Apple ισχυρίζεται ότι ο M2 παρουσιάζει κατά 35% καλύτερες επιδόσεις ως προς τα γραφικά, 40% καλύτερες επιδόσεις μηχανικής μάθησης και 50% μεγαλύτερο memory bandwidth.

Με μια αναβαθμισμένη οθόνη αφής και φυσικά με το iPad OS 16, τα νέα iPad Pro υποστηρίζουν και το hover feature με τη δεύτερη γενιά του Apple Pencil. Εν ολίγοις, είναι σε θέση να ανιχνεύσει τη γραφίδα ως και 12 χιλιοστά πάνω από την οθόνη, επιτρέποντας πρόσθετες λειτουργίες στις εφαρμογές.

Υποστηρίζουν Wi-Fi 6E με ταχύτητες ως 2.4Gbps, 2x πιο γρήγορες σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ υπάρχει Bluetooth 5.3 support, 5G συνδεσιμότητα. Τέλος, φέρουν βελτιωμένα camera features παρά το γεγονός ότι το hardware της κάμερας δεν έχει αλλάξει. Ο νέος ProRes encoder επιτρέπει τα μοντέλα του iPad Pro να προβούν στη καταγραφή videos απευθείας στον υψηλής ποιότητας ProRes codec και να γίνουν transcode 3 φορές πιο γρήγορα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, τα δυο μοντέλα του iPad Pro είναι τα ίδια με την προηγούμενα γενιά, με τις τιμές να παραμένουν και αυτές ίδιες. Το μοντέλο των 11 ιντσών ξεκινά από τα 799 δολάρια για την έκδοση Wi-Fi και 999 δολάρια για το LTE. Το μοντέλο των 12.9 ιντσών από τα 1099 με την LTE έκδοση στα 1299 δολάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.