Σε κάποιο κατάστημα της Huawei στη Κίνα, υπάρχει αυτή ακριβώς η πινακίδα η οποία παρουσιάζει συνοπτικά τις διαφορές μεταξύ iOS, Android και Harmony OS από την οπτική της Huawei. Συγκεκριμένα αναφέρει:

iOS: Το iOS αποτελεί ένα κλειστού τύπου λειτουργικό σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Apple, με υψηλά standard ασφαλείας κατά το κατέβασμα εφαρμογών, ομαλή λειτουργία, απλή και όμορφη home screen και ένα εξαιρετικό οικοσύστημα εφαρμογών. Το μειονέκτημά του ωστόσο, είναι πως δεν μπορεί να παραμετροποιηθεί βάσει των αναγκών του χρήστη.

Android: Το λειτουργικό σύστημα της Google που βασίζεται στο Linux micro kernel. Υπάρχουν εκατομμύρια συσκευές εξοπλισμένες με αυτό και πλήθος επιλογών συσκευών. Πρόκειται για ένα πλούσιο οικοσύστημα, με μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης και άριστη συμβατότητα Η γενικότερη ασφάλεια και ο τύπος του συστήματος (open source) έχουν τα μειονεκτήματά τους όσον αφορά την ποιότητα των εφαρμογών που δημιουργούνται για αυτό.

Harmony OS: Το Harmony OS έχει πλήθος modular χαρακτηριστικών, ενώ ο microkernel driver που διαθέτει του επιτρέπει να μειώνει τις απαιτήσεις του ώστε να μπορεί να τρέξει σε πλήθος hardware configurations. Αυτές οι χαμηλές απαιτήσεις συστήματος, το καθιστούν εφικτό να εγκατασταθεί σε πλήθος μικρών συσκευών, όπως ακουστικών και smartwatches. Οι Harmony OS συσκευές μπορούν να αλληλεπιδράσουν άριστα η μια με την άλλη αυξάνοντας κατακόρυφα το τι είναι εφικτό στα πλαίσια του οικοσυστήματος. Πρόκειται για ένα νέο λειτουργικό, το οποίο μετρά λιγότερους developers και χρήστες.

ios android harmony os

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε παιδιά launcher δεν γίνεται να αλλάξουμε στο Harmony os;
    Προσπάθησα αλλά δεν βλέπω φως γιατί στις ρυθμίσεις έχει μόνο της Huawei τους Launchers.
    Αν γνωρίζετε κάτι πείτε μου.
    Ευχαριστώ (εκ των προτέρων)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.