Πριν λίγες εβδομάδες, στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών WWDC 2015 της Apple, ανακοινώθηκε το ολοκαίνουριο iOS 9 και η εταιρεία υποσχέθηκε πως θα γίνει διαθέσιμο στις υποστηριζόμενες συσκευές το φθινόπωρο.  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Apple θέλει να προωθήσει τη νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της συστήματος, για να έχει μεγάλα ποσοστά υιοθέτησης.

ios-9-fall

Εάν είστε κάτοχος ενός iPhone για αρκετό καιρό, θα θυμάστε σίγουρα τα μεγάλα προβλήματα της αναβάθμισης που είχε το iOS 8. Η ενημέρωση απαιτούσε 6GB ελεύθερο χώρο για να εγκατασταθεί και αυτό, μαζί με κάποια σοβαρά αρχική bugs, οδήγησαν σε αργό ρυθμό υιοθέτησης, κάτι που η Apple δεν θέλει να ζήσει ξανά με το iOS 9. Κατά συνέπεια, η εταιρεία κολοσσός έχει λάβει κάποια μέτρα. Ένας χρήστες που πέρασε το iOS 9 beta εντόπισε μια μάλλον ενδιαφέρουσα προτροπή, αποκαλύπτοντας ότι, εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει επαρκή χώρο αποθήκευσης για να εγκαταστήσει την αναβάθμιση, θα διαγράφονται αυτόματα ορισμένες από τις εφαρμογές σας, με την υπόσχεση να εγκατασταθούν ξανά αμέσως μετά.

ios-9-delete-apps-prompt

Αυτό ακούγεται κάπως παράλογο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ελευθερώσετε με ασφάλεια λίγο χώρο για να κατεβάσετε την αναβάθμιση, η οποία μετά θα γίνει unpacked στην συσκευή, αν και αυτό ίσως τελικά να μην είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς χρήστες. Ακόμη, δεν είναι ξεκάθαρο τι γίνεται με τα δεδομένα των εφαρμογών, καθώς το μήνυμα της προτροπής δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με αυτό.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα, για το τι γίνεται εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος για την επανεγκατάσταση των εφαρμογών μετά το update. Η αναβάθμιση σε iOS 9 είναι μόνο 1.3GB, έτσι, θεωρητικά, αυτό δεν πρέπει να συμβεί, εφόσον είναι πολύ μικρότερο από το OTA update του iOS 8. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκην ότι ο χώρος που θα καταναλωθεί μετά από την αναβάθμιση δεν θα είναι περισσότερος από ότι στο iOS 8.

Ας ελπίσουμε ότι, η Apple έχει λάβει όλα αυτά υπόψη της και η ενημέρωση σε iOS 9 δεν θα δημιουργήσει μεγάλο χάος στην συσκευή σας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.