Το iOS έφτασε από εχθές στις iOS συσκευές μας, αλλά το ερώτημα προς το παρόν παραμένει. Οι συσκευές μας είναι πιο γρήγορες ή το αντίθετο;

ios 7 vs ios 6

Τα παιδιά στο PhoneArena είπαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα και έτσι έτρεξαν τα πιο δημοφιλή benchmarks σε iOS 6 και αμέσως μετά σε iOS 7. Να σημειώσουμε πως η συσκευή που δοκιμάστηκε ήταν φυσικά το iPhone 5.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι διαφορές βγήκαν στα Benchmarks

iOS 7 Vs iOS 6

Browsermark 2.0

Το Browsermark είναι το αγαπημένο εργαλείο benchmark για να μετρήσουμε επιδόσεις στο Browsing, καθώς κάνει εξομοίωση αυτών που συμβαίνουν όταν ανοίγουμε τον Browser μας και κάνουμε περιήγηση στο διαδίκτυο. Οι διαφορές είναι υπερβολικά μικρές μεταξύ του iOS 6 και του iOS 7. Μιλάμε για διαφορά 0.57% πιο αργό το iOS 7, οπότε θεωρούμε το browsing είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα!

SunSpider 0.9.1

Άλλο ένα πολύ δημοφιλές benchmark για τον browser είναι το Sunspider, το οποίο το PhoneArena έτρεξε τρείς φορές για να έχει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Και πάλι η διαφορά ήταν πολύ μικρή με το iOS 7 να  βγάζει χαμηλότερο σκορ κατά 0.60%

GLBenchmark 2.7

Τέλος σειρά είχε το GLBenchmark, που μας δίνει μια καλή εικόνα για την απόδοση της συσκευής στα γραφικά. Θεωρητικά το iOS 7 στο συγκεκριμένο τεστ έπρεπε να θριαμβεύσει, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Έτσι λοιπόν το T-Rex HD (onscreen) to iOS 7 ήταν κατά 7.14 στο σκορ, ενώ στο Egypt HD (onscreen) η διαφορά έφτασε στο 9.75% υπέρ του iOS 6.

Αποτελέσματα

Benchmark / OS iOS 6 iOS 7 Change (%)
Browsermark 2.0 2800 2784 -0.57
SunSpider 0.9.1 731.9 727.5 -0.60
GLBenchmark 2.7
T-Rex HD (onscreen)
14 fps 13 fps -7.14
GLBenchmark 2.7
Egypt HD (onscreen)
41 fps 37 fps -9.75

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το iOS 7 αποδίδει παρόμοια ή χειρότερα από το iOS 6 αλλά οι διαφορές είναι σε χαμηλά επίπεδα. Παρ’ όλα αυτά μια αναβάθμιση θεωρητικά γίνεται προς το καλύτερο, αφού διορθώνεται ο κώδικας και έχουμε βελτιώσεις στις επιδόσεις. Αυτό υποσχόταν ή Apple κατά την παρουσίαση του iOS 7 άλλωστε. Τουλάχιστον έχουμε επιτέλους την πολυαναμενόμενη ανανέωση στο iOS, μη τα θέλουμε και όλα!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.