Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε το iPhone 5S στα γραφεία μας για να ετοιμάσουμε κάποια συγκριτικά. Κατά την διάρκεια των δοκιμών μας πέσαμε πάνω σε πρόβλημα του λογισμικού.

Όταν κρατάμε πατημένο το Home Button με την συσκευή κλειδωμένη ανοίγει το Siri, τι μπορούμε να κάνουμε από το Siri όμως με την συσκευή κλειδωμένη; Αρχικά δοκιμάσαμε να διαβάσουμε τα sms μας, και το έκανε. Διάβασε όλα τα αδιάβαστα μηνύματα που είχαμε. Αμέσως μετά δοκιμάσαμε να διαβάσουμε τα email μας και τότε μας ζήτησε τον κωδικό μας. Ζητήσαμε να μας δείξει εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και το έκανε ενώ πατώντας πάνω σε ένα όνομα, πραγματοποίησε κλήση προς την επαφή μας. Όταν ζητήσαμε από το Siri να μας διαβάσει τα ραντεβού μας για κάποια μέρα, εκείνη το έκανε πρόθυμα. Η συσκευή παρέμεινε κλειδωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια των αιτημάτων μας στο Siri. Δοκιμάσαμε να στείλουμε SMS και το μήνυμα εστάλη και τέλος κάναμε update το status μας στο Facebook χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πραγματικά είναι αρκετά αυτά που μπορούμε να κάνουμε με την συσκευή κλειδωμένη πράγμα το οποίο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει καθώς δίνει πρόσβαση σε οποιονδήποτε, στα μηνύματά μας, στο Calendar και στις κλήσεις μας.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως η συσκευή τρέχει iOS 7.0.5! Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Siri από την Lockscreen από  Ρυθμίσεις > Γενικά > TouchID και συνθηματικό, και να κλείσετε το Siri από την Lockscreen. Το θέμα είναι πως η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη by default επιτρέποντας στον καθένα να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.