Ένας δημοφιλής launcher στο Google Play Store ο οποίος υπόσχεται να αναπαραστήσει την εμπειρία του iOS σε Android smartphones, έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια downloads, καθώς συνεχίζει να ενημερώνεται με αλλαγές ως προς το design και χαρακτηριστικά που έρχονται στο iPhone με το iOS 16.

ios 16 launcher

Η αλήθεια είναι, ότι δεν πρόκειται για μια καινούργια εφαρμογή στο Google Play Store, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε αυτό για περίπου τρία χρόνια. Ξεκινώντας από το iOS 13 και για κάθε μεγάλη αναβάθμιση του iOS, η εφαρμογή ενημερώνεται συνεχώς για να μπορέσει να αντικατοπτρίσει τις μεγάλες αλλαγές στο iOS.

Ο κλώνος του launcher του iOS 16 όπως τον χαρακτηρίζει το macrumors, που αποκαλείται Launcher iOS 16, προσπαθεί να αναπαραστήσει όσο πιο πιστά γίνεται την εμπειρία, με home screen στο στυλ του iOS, με widgets, την App Library κ.α. Ο Launcher αντικαθιστά επίσης τα εικονίδια των εφαρμογών με εικονίδια του iOS, όπως για την εφαρμογή των μηνυμάτων, των σημειώσεων, της κάμερας, ενώ ακόμη και το Play Store έχει το εικονίδιο του App Store της Apple.

O launcher παρέχει στους χρήστες πλήθος χαρακτηριστικών εξατομίκευσης που δεν προσφέρονται στους χρήστες του iPhone, όπως δυνατότητα παραμετροποίησης των κατηγοριοποιήσεων των εφαρμογών στην App Library, την παραμετροποίηση των animations της home screen, εύκολη αλλαγή των ονομάτων και άλλα.

Η εφαρμογή, η οποία είναι ήδη αρκετά γνωστή στην κοινότητα του Android, πρόσφατα απέκτησε ακόμη περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Η μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS 16, η ριζικά ανασχεδιασμένη lock screen που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στο WWDC της Apple, μάλλον έκανε τους χρήστες να κατεβάσουν τον launcher πιστεύοντας ότι θα έχουν το εν λόγω χαρακτηριστικό. Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν αυτό δεν συμβαίνει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.