Η Apple μόλις τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε το iOS 15 για τα iPhone, μαζί με τέσσερα νέα τηλέφωνα, τα iPhone 13 και 13 Mini και τα iPhone 13 Pro και Pro Max. Και μια νέα ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος βρίσκεται ήδη προ των πυλών. To iOS 15 έφερε μια ποικιλία νέων και βελτιωμένων χαρακτηριστικών όταν κυκλοφόρησε. Μέχρι στιγμής είχαμε μερικές μικρές διορθώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επιδιόρθωσης ασφαλείας, αλλά καμία σημαντική ενημέρωση.

To iOS 15.1 θα είναι η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της Apple στο νέο λειτουργικό σύστημα — βρίσκεται σε beta, οπότε έχουμε κάποια ιδέα για το τι έρχεται. Και σε αυτό το άρθρο, κάνουμε μια σύντομη αναφορά για το τι θα πρέπει να αναμένουμε.

Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 15.1;
Η Apple δεν έχει ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για την έκδοση 15.1. Ωστόσο, η πρώτη beta 15.1 κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα, στις 21 Σεπτεμβρίου, και η τελευταία beta ήταν η release candidate – η τελική έκδοση της beta πριν από την κυκλοφορία δηλαδή. Θα μπορούσαμε να έχουμε iOS 15.1 ήδη από αυτή την εβδομάδα που έρχεται.

Τι νέο θα φέρει η iOS 15.1 για το iPhone;
Αναμένουμε ότι το iOS 15.1 θα προσθέσει επιτέλους υποστήριξη για το SharePlay, καθώς και εγγραφή βίντεο ProRes για τα iPhone 13 Pro και Pro Max.

Τι είναι η λειτουργία FaceTime SharePlay;
Η Apple δημιούργησε μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα γύρω από τη λειτουργία SharePlay – ένα update στο FaceTime που σας επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη σας κατά τη διάρκεια της κλήσης, επιτρέποντας στους φίλους και την οικογένειά σας να streeamάρουν το ίδιο μουσικό και τηλεοπτικό περιεχόμενο με εσάς. Ωστόσο, η λειτουργία δεν έφθασε στο iOS 15 τον περασμένο μήνα, αφήνοντας πολλούς κατόχους iPhone να αναρωτιούνται πότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το SharePlay. Ευτυχώς, το SharePlay ήταν μέρος της beta 15.1, οπότε θα φθάσει σίγουρα με την 15.1.

Τι προσφέρει η υποστήριξη ProRes;
Τα μεγαλύτερα ατού του iPhone 13 Pro και του iPhone 13 Pro Max είναι οι εξαιρετικές τους κάμερες. Η λειτουργία βίντεο ProRes σας βοηθά να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο, ελαχιστοποιώντας τον βαθμό συμπίεσης των βίντεο, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα της εικόνας στα βίντεό σας. Είναι ιδανικό αν σας αρέσει να κάνετε editing πριν μοιραστείτε τις λήψεις σας. Το ProRes συμπεριλήφθηκε στην τρίτη beta για το iOS 15.1, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να κυκλοφορήσει με την κανονική iOS 15.1.

Πώς μπορώ να κατεβάσω τη beta του iOS 15.1;
Για να δοκιμάσετε τις εκδόσεις beta του λογισμικού της Apple, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Beta Software Program της εταιρείας. Σημειώστε ότι οι beta εκδόσεις του λογισμικού είναι προβληματικές, γι’ αυτό είναι καλό να μην τις περάσετε απευθείας στο κύριο smartphone. Μόλις ενταχθείτε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να κατεβάσετε το προφίλ διαμόρφωσης από την Apple. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να βρείτε την πιο πρόσφατη έκδοση beta πηγαίνοντας στο Settings > General > Software update και επιλέγοντας Download and Install.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.