Πλέον, με το iOS 14 να έχει παρουσιαστεί επίσημα και το λογισμικό να είναι διαθέσιμο σε developer beta, εκατοντάδες νέα features ανακαλύπτονται καθημερινά. Σήμερα κάνουμε μια αναφορά, σε ορισμένα χρήσιμα iOS 14 tips and tricks που θα πρέπει να γνωρίζεις.

Homescreen και Widgets:

Η Apple προσθέτει πλέον στο iOS 14 υποστήριξη για widgets στη home screen και σίγουρα μια από τις απορίες σου θα είναι πως μπορείς να προσθέσεις widgets στην homescreen του iOS 14. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πιέσεις παρατεταμένα ένα εικονίδιο, επέλεξε το Edit home screen στο context menu και στη συνέχεια πίεσε στο μεγάλο + butoon που θα εμφανιστεί στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Θα σου εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα widgets. Επέλεξε οποιοδήποτε από αυτά, επέλεξε το επιθυμητό μέγεθος και στο τέλος επέλεξε το Add widget.

Η εκκαθάριση της homescreen στο iOS 14 είναι εξαιρετικά απλή. Αντί να διαγράψεις μια εφαρμογή, μπορείς να τη στείλεις στο νέο App Library. Για να το κάνεις αυτό, πίεσε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής και επέλεξε το remove. Το menu που θα εμφανιστεί θα σου ζητήσει να επιβεβαιώσεις τη διαγραφή ή να στείλεις την εφαρμογή στο App Library.

 

Smart Stack:

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, μπορείς να προσαρμόσεις τα προκαθαρισμένα widget stacks που το iOS δημιουργεί για εσένα. Για να το κάνεις αυτό, πίεσε παρατεταμένα ένα widget stack στη homescreen του iOS 14 και πίεσε στο Edit stack. Στη συνέχεια θα σου παρουσιαστεί μια λίστα με όλα τα widgets που αποτελούν το συγκεκριμένο stack και είσαι ελεύθερος να τα προσαρμόσεις με όποιον τρόπο θέλεις. Ωστόσο δεν μπορείς να προσθέσεις νέα widgets σε ένα ήδη υπάρχον stack στο iOS 14. Για να το κάνεις, θα πρέπει να διαγράψεις το ήδη υπάρχον widget stack και έπειτα να δημιουργήσεις ένα καινούργιο με το επιπρόσθετο iOS 14 widget που θέλεις να έχεις στο νέο stack. Και φυσικά, μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις το δικό σου custom widget stack στο iOS 14. Και είναι τόσο απλό, όσο το drag ενός ήδη υπάρχοντος widget πάνω σε ένα άλλο.

Security:

Ένα από τα εξαιρετικά νέα features που εισήγαγε το iOS 14 έχει να κάνει με την ασφάλεια. Το Passwords app πλέον σου δίνει συμβουλές ασφαλείας όσον αφορά τα password σου, που είτε έχουν διαρρεύσει ως μέρος μιας παραβίασης, είτε τα έχεις επαναχρησιμοποιήσει, είτε είναι εύκολα στο να τα μαντέψει κάποιος. Μόλις εισέλθεις στο Password app, θα σου παρουσιαστούν επιλογές που θα έχεις στη διάθεσή σου, με την πιο κοινή να είναι η αλλαγή του password.

 

Back tap:

Ένα από τα εξαιρετικά νέα χαρακτηριστικά που το iOS 14 θα φέρει στο iPhone είναι το back tap, που θα σου επιτρέψει να πιέσεις το πίσω μέρος του iPhone δυο με τρεις φορές και η συσκευή να επιτελέσει μια συγκεκριμένη διεργασία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταβείς στο μενού Accessibility, να επιλέξεις το Touch και στη συνέχεια να κάνεις scroll προς τα κάτω στο Back tap. Και από εκεί θα μπορέσεις να παραμετροποιήσεις το χαρακτηριστικό στα μέτρα σου.

Back Gestures:

Με το iOS 14 θα μπορέσεις να πιέσεις παρατεταμένα το back button στο Settings app και να επιλέξεις σε ποιο επίπεδο θα ήθελες να επιστρέψεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις μέσα στα μενού του iOS 14 και να πιέσεις παρατεταμένα το back button. Αμέσως θα σου εμφανιστεί μια λίστα με επίπεδα στα οποία θα θέλεις να επιστρέψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.