Η Apple παρουσίασε τη δεύτερη beta του iOS 14.5 και του iPadOS 14.5 που στοχεύουν στην επέκταση των χαρακτηριστικών που είδαμε στην πρώτη beta. Αν και μικρότερες οι αλλαγές και οι προσθήκες στη δεύτερη beta, παραμένουν σημαντικές.

Στη νέα beta προστέθηκαν πολλά νέα emoji που καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων. Χαρακτηριστικές νέες φάτσες, καρδιές που καίγονται ή έχουν επιδέσμους, ποικιλία σε πρόσωπο που αφορούν όλα τα φύλα και τις φυλές, νέα αντικείμενα, και πολλά άλλα. Δύο χαρακτηριστικές αλλαγές είναι η αφαίρεση του αίματος από τη σύρριγγα και η αντικατάσταση των headsets με τα AirPods Max.

Κυκλοφορούν αναφορές που λένε ότι η δεύτερη beta του iOS 14.5 διορθώνει το πρόβλημα με το πρασίνισμα της οθόνης στα iPhones, και το θέμα της γκρι ή πράσινης λάμψης στα iPhone 12. Είναι αναμενόμενο ότι η Apple θα προσπαθήσει να να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και είναι θετικό που ήδη στη δεύτερη beta φαίνεται να βρήκε λύση.

Στη δεύτερη beta υπάρχει κώδικας που αναφέρεται στη βελτιστοποιημένη φόρτιση των iPhone και ένα πακέτο μπαταριών. Δεν είναι σίγουρο σε τι αναφέρεται η Apple, ίσως έχει σχέση με την Smart Battery Case, αλλά το κείμενο λέει ότι για να βελτιωθεί η απόδοση φόρτισης και να μεγιστοποιηθεί η διαθέσιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας το τηλέφωνο να μένει φορτισμένο περίπου στο 90%.

Σε μικρότερες αλλαγές έχουμε μία σειρά από νέες συντομεύσεις για τη λήψη screenshots, το κλείδωμα του orientation, την εναλλαγή μεταξύ των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, και άλλα – και νέα slide gestures στο Apple Music για την προσθήκη τραγουδιών στο Now Playing ή τη βιβλιοθήκη μουσικής.

Για τους ψυχαναγκαστικούς, η πρώτη beta του iOS 14.5 έγραφε μετά το update “Your ‌iPhone‌ is up to date with all of the latest bug fixes and security enhancements”, αλλά στη δεύτερη η Apple το μάζεψε στο απλό “iOS is up to date”. Στο App Store η εταιρεία πείραζε λίγο τα Privacy labels για να είναι πιο ευδιάκριτα στο Dark Mode.

Από εκεί και πέρα έχουμε ακόμα πιο μικρές αλλαγές που δεν έχουν και τόση σημασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.