Η Apple αναμένεται να προβεί στα επίσημα αποκαλυπτήρια του iOS 13, της επόμενης σημαντικής αναβάθμισης για το iPhone και iPad κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference, το οποίο ξεκινά στις 3 Ιουνίου. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος έχουν μοιραστεί με την ιστοσελίδα 9to5Mac, σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά που αυτό θα ενσωματώνει.

Dark Mode και Multitasking

Το πρώτο και πιο σημαντικό, είναι η προσθήκη του πολυαναμενόμενου Dark Mode για τα iPhone και iPad με iOS 13. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα Dark mode σε επίπεδο συστήματος που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας high contrast έκδοσης, παρόμοια με αυτή που συναντάμε στο macOS.

Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές αλλαγές στο iPad με το iOS 13, όπως τη δυνατότητα οι εφαρμογές να έχουν πολλαπλά παράθυρα. Κάθε παράθυρο θα μπορεί να περιέχει φύλλα (sheets) τα οποία αρχικά θα είναι συνδεδεμένα σε ένα μέρος της οθόνης, αλλά θα μπορούν να αποσυνδεθούν με ένα drag gesture για να γίνουν κάρτα που θα μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα τριγύρω. Αυτές οι κάρτες θα μπορούν να τοποθετηθούν και η μια πάνω στην άλλη και με τη χρήση ενός depth effect θα παρουσιάζεται ποιες είναι στη κορυφή και ποιες στο κάτω μέρος.

Undo gesture, βελτιώσεις στο Safari και font management

Με το iOS 13, η Apple εισάγει ένα νέο standard undo gesture όσον αφορά την εισαγωγή κειμένου στο iPad. Το gesture ξεκινά σαν ένα tap τριών δακτύλων στο πληκτρολόγιο και με sliding αριστερά ή δεξιά θα επιτρέπεται στον χρήστη να επιτελεί τις λειτουργίες undo και redo διαδραστικά. Θα υπάρχει οδηγός για την πρώτη φορά που ο χρήστης θα ανοίγει το πληκτρολόγιο με στόχο να μάθει το νέο feature.

Όσον αφορά τον Safari στο iOS 13 για το iPad θα σου ζητά αυτόματα την desktop έκδοση των websites όταν απαιτείται, εμποδίζοντας την εμφάνιση του προβλήματος κατά το οποίο οι ιστοσελίδες εμφάνιζαν την iPhone έκδοση, ακόμη και όταν έτρεχαν σε ένα iPad με μεγάλη οθόνη.  Η διαχείριση των fonts λαμβάνει σημαντική αναβάθμιση στο iOS 13. Δεν θα απαιτείται οι χρήστες να εγκαταστήσουν ένα νέο font. Αντίθετα θα υπάρχει ένα νέο font management panel στα Settings.

Η εφαρμογή του Mail γίνεται για πρώτη φορά πιο έξυπνη. Το αναβαθμισμένο app θα μπορεί να οργανώσει μηνύματα σε κατηγορίες ενώ θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αναζήτηση σε αυτές. Οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν μάλιστα τα μηνύματα σε μια ουρά ανάγνωσης για αργότερα, όπως γίνεται και με τρίτα apps. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στο WWDC event της Apple που ξεκινά στις 3 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.