Ο εθισμός στο Internet είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως. Απ’ότι φαίνεται η Κίνα έχει πάρει αρκετά σοβαρά το ζήτημα και ήδη έχει ιδρύσει κλινικές απεξάρτησης από αυτό. Οι Times επισκέφθηκαν μια τέτοια κλινική όπου μίλησαν με διάφορους ασθενείς.

internet addiction

Αρκετοί έφηβοι παραδέχτηκαν ότι έπαιζαν online games σε internet cafe για τρεις ήμερες συνεχόμενα. Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα, γι’αυτήν την όχι και τόσο καλή για την υγεία, συνήθεια των παιδιών τους και αναγκάστηκαν να τα βάλουν ακόμα και με το ζόρι σε αυτές τις κλινικές.

Στην κλινική οι ασθενείς φυλάσσονται από στρατιώτες και μέσα από ένα σύνολο ασκήσεων, θεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής βοηθάνε τα παιδιά να επανέλθουν στην πραγματικότητα. Κι ενώ όλα αυτά μπορεί να φαίνονται ακραία, στο δεύτερο μισό του μίνι ντοκιμαντέρ των Times, οι άνθρωποι που διευθύνουν την κλινική μας εξηγούν την συμπεριφορά των ασθενών. Πολλοί από τους ασθενείς νιώθουν μοναξιά ή είναι γενικά μοναχικά άτομα με έντονο το αίσθημα της αποστασιοποίησης που ουσιαστικά κοινωνικοποιούνται στον online κόσμο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.