Στη CES του Las Vegas, η Intel μας αποκάλυψε μια πραγματικά περίεργη συσκευή. Εμφανισιακά μοιάζει με ένα μαύρο μπολ, διαμέτρου 25 εκατοστά το οποίο μπορεί να φορτίσει οτιδήποτε υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Από κινητό μέχρι smartwatch απλά τοποθετώντας το μέσα του. Cool..

intel smart charging bowl (1)

Η συσκευή χρησιμοποιεί το σύστημα A4WP της Rezence για ασύρματη φόρτιση μια τεχνολογία που ανταγωνίζεται το σύστημα Qi που έχουμε δει στο Galaxy S4 της Samsung. Υποθέτουμε ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να υποστηρίξουν κι αυτό το σύστημα αν θέλουν οι συσκευές τους να φορτίζονται με αυτό το μπολ.

intel smart charging bowl (2)

O αντιπρόεδρος της Intel, Mike Bell είπε ότι η εταιρία δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να τροποποιήσει μερικές συσκευές ώστε να παρουσιάσει το μπολ της. Έτσι πρόσθεσε ότι αφού πήρε την άδεια από τη Nike έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για το Nike FuelBand. Επίσης πρόσθεσε ότι η όλη μετατροπή τους πήρε μόνο μια ώρα για να προσθέσουν το απαιτούμενο κύκλωμα φόρτισης.

Το smart bowl της Intel είναι προς το παρόν ένα concept της εταιρίας οπότε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ίδια θα λανσάρει κάτι τέτοιο. Ωστόσο πιστεύει ότι ένα τέτοιο προϊόν πρέπει να κυκλοφορήσει.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.