Η Intel ανακοίνωσε το Volocopter στην CES 2018, που σύμφωνα με τον Brian Krzanich, είναι στην ουσία το πρώτο drone μεταφοράς επιβατών, το οποίο πετάει αυτόνομα. Έτσι ο ίδιος το χαρακτήρισε ως το πρώτο ιτάμενο αυτοκίνητο.

Το Volocopter δημιουργήθηκε από μια εταιρία στην Γερμανία και η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2012. Η πρώτη του πτήση πραγματοποιήθηκε το 2013, φέρνοντας τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ένα βήμα πιο κοντά.

Το νέο όχημα παρουσιάστηκε στο Park Theater, του ξενοδοχείου Monte Carlo. Διαθέτει θέσεις για δύο επιβάτες και απογειώθηκε την ώρα της παρουσίασής του, χωρίς πιλότο. Η συσκευή είναι πολύ εύκολη στην πτήση και λειτουργεί με μπαταρίες, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον CEO της Intel, η εταιρία στοχεύει σε έλεγχο του οχήματος, μέσω εφαρμογής στο smartphone μας, ώστε να έρχεται στο σημείο που το καλούμε και να μας μεταφέρει όπου θέλουμε να πάμε. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε σαν υπηρεσία ιπτάμενου ταξί.

Φυσικά χρειάζονται πολλά ακόμα για να το δούμε στην αγορά, που εκτός από το τεχνολογικό κομμάτι, περιλαμβάνει και τις νομικές λεπτομέρειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.