Skip to content

Intel: Οι επόμενοι επεξεργαστές μας θα είναι μια γενιά μπροστά από εκείνους των Samsung & TSMC

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Intel: Οι επόμενοι επεξεργαστές μας θα είναι μια γενιά μπροστά από εκείνους των Samsung & TSMC

Σύμφωνα με την Intel, τα πολυαναμενόμενα 10nm chips, Cannon Lake, θα έρθουν σύντομα και θα είναι μια γενιά πάνω, από τα αντίστοιχα της Samsung και της TSMC. Αυτό οφείλεται στο “hyper scaling”, που μπορεί να χωρέσει διπλάσιο αριθμό transistors στο ίδιο chip. Έτσι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα 25% περισσότερες επιδόσεις και 45% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με τους Intel Kaby Lake. Τα νέα chips θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2017, ενώ θα συνεχίσουν να βασίζονται στον νόμο του Moore, που θέλει τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, να διπλασιάζουν των αριθμό των transistors στην ίδια επιφάνεια κάθε δύο χρόνια. Σύμφωνα με την Intel θα έχουν 30% μείωση στο κόστος, έναντι των νέων AMD Ryzen και άρα θα έχει χαμηλότερη τιμή.

Αυτά είναι παχιά λόγια από την Intel, ειδικά απέναντι στην Samsung και τον Snapdragon 835, που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Η εταιρία στοχεύει στο να κρατήσει τα νέα chips των 10nm, για περίπου τρία χρόνια, με αναβαθμίσεις, που θα ονομάζονται 10+ και 10++. Μετά από αυτή την περίοδο θα προχωρήσει στην κυκλοφορία chips στα 7nm.

Οι δηλώσεις της Intel έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση του Galaxy S8, που έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 835 και τον Exynos 8895,  οι οποίοι είναι ήδη στα 10nm και προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις. Οπότε καταλαβαίνουμε πως το η Intel έχει θέμα γοήτρου, που εξηγεί τις δηλώσεις της.

https://www.youtube.com/watch?v=_41LBziOMpM

Πηγή: engadget

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: intel
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.