Σύμφωνα με την Intel, τα πολυαναμενόμενα 10nm chips, Cannon Lake, θα έρθουν σύντομα και θα είναι μια γενιά πάνω, από τα αντίστοιχα της Samsung και της TSMC. Αυτό οφείλεται στο “hyper scaling”, που μπορεί να χωρέσει διπλάσιο αριθμό transistors στο ίδιο chip. Έτσι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα 25% περισσότερες επιδόσεις και 45% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με τους Intel Kaby Lake. Τα νέα chips θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2017, ενώ θα συνεχίσουν να βασίζονται στον νόμο του Moore, που θέλει τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, να διπλασιάζουν των αριθμό των transistors στην ίδια επιφάνεια κάθε δύο χρόνια. Σύμφωνα με την Intel θα έχουν 30% μείωση στο κόστος, έναντι των νέων AMD Ryzen και άρα θα έχει χαμηλότερη τιμή.

Αυτά είναι παχιά λόγια από την Intel, ειδικά απέναντι στην Samsung και τον Snapdragon 835, που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Η εταιρία στοχεύει στο να κρατήσει τα νέα chips των 10nm, για περίπου τρία χρόνια, με αναβαθμίσεις, που θα ονομάζονται 10+ και 10++. Μετά από αυτή την περίοδο θα προχωρήσει στην κυκλοφορία chips στα 7nm.

Οι δηλώσεις της Intel έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση του Galaxy S8, που έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 835 και τον Exynos 8895,  οι οποίοι είναι ήδη στα 10nm και προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις. Οπότε καταλαβαίνουμε πως το η Intel έχει θέμα γοήτρου, που εξηγεί τις δηλώσεις της.

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.