Η Intel μόλις ανακοίνωσε τον Core i9-14900KS και φτάνει ένα σημαντικό ορόσημο, αφού είναι ο πρώτος επεξεργαστής που φτάνει τα 6.2GHz Turbo Frequency. Ο νέος επεξεργαστής σημειώνει άνοδο στην συχνότητα κατά 200MHz σε σχέση με τον Core i9-14900K και τον Core i9-13900K. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά φαίνεται να έχει τους ίδιους 24 πυρήνες και 32 Threads.

O νέος Intel Core i9-14900KS ανήκει στην οικογένεια Raptor Lake. Διαθέτει 8 πυρήνες επιδόσεων και 16 πυρήνες Efficiency, που παράγουν 32 Threads. Βασικό σημείο βελτίωσης όμως είναι οι συχνότητες, τόσο για τους πυρήνες επιδόσεων, όσο και για τους Efficiency πυρήνες. Οι πυρήνες επιδόσεων φτάνουν μέχρι τα 6.20GHz,ενώ οι πυρήνες Efficiency είναι χρονισμένοι στα 4.5GHz. Η τεχνολογία Turbo Boost Max 3.0 είναι αυξημένη και αυτή κατά 100MHz και φτάνει τα 5.9GHz.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε 36MB Intel Smart Cache, 32MB Total L2 Cache, PCIε root complex με 20x PCIe lanes/ Ενσωματωμένη θα βρούμε την Intel UHD 770 GPU. Όπως προδίδει η ονομασία του, είναι ξεκλείδωτος και με την κατάλληλη μητρική μπορεί να δεχθεί overclocking από τον χρήστη μέχρι και extreme overclocking.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο οι υψηλές συχνότητες χρονισμού, αλλά το Extreme Power Delivery 320W. Με την κατάλληλη μητρική μπορεί να αντλήσει μεγάλες ποσότητας ενέργειας, ώστε να χρονιστεί αρκετά παραπάνω, με δεδομένο πως έχουμε την αντίστοιχη ψύξη. Ο Core i9-14900KS είναι αυτό που λέμε στον χώρο του overclocking, cherry picked επεξεργαστής, που σημαίνει πως έχει δημιουργηθεί από την μέση του Wafer. Αυτό σημαίνει πως έχει τους καλύτερους ημιαγωγούς, ώστε να είναι σε θέση να φτάσει σε τρομερά υψηλές συχνότητες λειτουργείας, με τις κατάλληλες γνώσεις και φυσικά με την κατάλληλη ψύξη. Για αυτό είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν να σπάσουν ρεκόρ σε benchmarks και να μπουν στην αρένα του overclocking.

Μόλις ανακοινώθηκε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι από τη ΔΕΗ και οι πόλεις – περιοχές (πίνακας)

Τιμολογιακά θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στα $699, ενώ μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε την τιμή που θα έρθει στα μέρη μας. Συνήθως αυτοί οι επεξεργαστές παίζουν κοντά στα €1000 στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.