Τον τελευταίο καιρό η Meta έχει εφαρμόσει ή δοκιμάζει πολλές αλλαγές στο Instagram, με μία από τις χειρότερες να είναι τα reels πλήρους οθόνης, δεν υπάρχει πιο άχρηστη υλοποίηση από αυτή. Τώρα, εντοπίσαμε δύο ακόμα αλλαγές που σε κάποιους θα αρέσουν και σε ορισμένους όχι και τόσο.

Η πρώτη και ίσως η πιο χρήσιμη; από τις δύο. Μέχρι τώρα, όταν ανοίγεις τα stories η εφαρμογή παίζει το ένα πίσω από το άλλο μέχρι να φτάσει στο τελευταίο. Όμως, η Meta δοκιμάζει την αναπαραγωγή μόνο των 3 πρώτων και μετά την παύση της αναπαραγωγής των stories.

Αν ο χρήστης θέλει να δει όλα τα stories του χρήστη που ακολουθεί θα πρέπει να πατάει το “Show all” ή “Προβολή όλων” το οποίο θα είναι δίπλα σε έναν μετρητή που αναφέρει πόσα είναι τα συνολικά stories και πόσα έχει δει μέχρι τώρα – στην αρχή προφανώς θα λέει “3 από Χ”.

@babybelliana #greenscreen I am girls on their birthday!!!!! anyways ig what r u up to little lady? #instagramupdate #socialmediaanalyst #socialmediamanager #trendreport ♬ original sound – &lt3

Η δεύτερη αλλαγή που θα δούμε στο Instagram σηματοδοτεί την απώλεια ενός στοιχείου της ταυτότητας του κοινωνικού δικτύου. Από την πρώτη στιγμή η πλατφόρμα είχε περιεχόμενο με αναλογία 1:1 και μετά έβγαλε τα stories που είναι πλήρους οθόνης με αναλογία 9:16.

Κάποια στιγμή, αποφάσισε να “ξεκλειδώσει” την αναλογία στις δημοσιεύσεις και ειδικά όταν πρόκειται για βίντεο μπορεί να έχουν αναλογία που διαφέρει από το 1:1, ενώ τις περισσότερες φορές βλέπουμε και τις εικόνες να μην ακολουθούν αυτή την αναλογία.

Τώρα, το Instagram ετοιμάζεται να καταργήσει την αναλογία 1:1 και από το μοναδικό σημείο όπου την είχε διατηρήσει, τα προφίλ των χρηστών… Ναι, η πλατφόρμα δοκιμάζει μία διαφορετική αναλογία που δημιουργεί ορθογώνιες εικόνες, οι οποίες σε πρώτη φάση φαίνονται άσχημες. OK, θα τις συνηθίσουμε, αλλά γιατί καταργεί στοιχεία του DNA του;

@babybelliana #greenscreen I am girls on their birthday!!!!! anyways ig what r u up to little lady? #instagramupdate #socialmediaanalyst #socialmediamanager #trendreport ♬ original sound – &lt3

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.