Η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να μπλοκάρει εκατοντάδες ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό επικαλούμενη την ευπρέπεια της χώρας.

Εδώ και καιρό η ινδική κυβέρνηση ήθελε να σταματήσει την παρακολούθηση πορνό και φαίνεται πως τα κατάφερε, καθώς 857 σελίδες με ακατάλληλο υλικό κατέβηκαν.

Block-Porn-Websites

Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών δικαιολογεί την πράξη αυτή λέγοντας πως τα sex sites ενθαρρύνουν την εγκληματικότητα και ότι το μπλοκάρισμά τους  θα την μειώσει.

Βέβαια υπάρχουν πολλοί δικηγόροι που αναφέρουν ότι η απαγόρευση της παρακολούθησης πορνό στο σπίτι, καταπατάει το δικαίωμα της προσωπικής ελευθερίας.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μια χώρα μπλοκάρει ιστοσελίδες, με τελευταίο παράδειγμα την Τουρκία η οποία απαγόρευσε την πρόσβαση σε Twitter, YouTube και Facebook πριν μερικούς μήνες.

Το ίντερνετ οικοδομήθηκε πάνω στην έννοια της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών χωρίς κανένα περιορισμό (μέσα σε λογικά πλαίσια βέβαια) και το να απαγορεύεις σε άτομα να εισέλθουν σε μια ιστοσελίδα οποιουδήποτε περιεχομένου, καταπατάει την ίδια την υπόσταση του ίντερνετ.

Αν όντως υπάρχουν δεδομένα από έρευνες που δείχνουν ότι η παρακολούθηση πορνό σε κάνει βίαιο τότε ας τα κλείσουμε τα sex sites, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους, πιο άμεσους, για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ