Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έπληξε τη Γη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον κόσμο.

earth
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου είχαμε μια στεμματική εκτίναξη μάζας (CME), προς τη Γη. Η CME προκάλεσε μια διαταραχή στο μαγνητικό πεδίο της Γης, με αποτέλεσμα μια γεωμαγνητική καταιγίδα που προκάλεσε σέλας ορατά μέχρι το Κολοράντο, το Μιζούρι και τη Νεμπράσκα, σύμφωνα με το Spaceweather.com.

Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας, ενεργοποιημένα σωματίδια από τον ήλιο πέφτουν στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητες έως και 45 εκατομμύρια μίλια/ώρα και το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας διοχετεύει στη συνέχεια τα σωματίδια προς τους πόλους.

Η υπερφόρτιση των μορίων στη γήινη ατμόσφαιρα πυροδοτεί τα πολύχρωμα θεάματα, τα οποία συνήθως παραμένουν περιορισμένα σε περιοχές κοντά στους πόλους σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη για το Βόρειο Σέλας και σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη για το νότιο σέλας.

Ο Kairo Kiitsak, μετεωρολόγος και ερασιτέχνης φωτογράφος της φύσης, κατέγραψε αυτές τις εκπληκτικές εικόνες σέλας από την ανατολική Εσθονία, κοντά στις περιοχές Liigvalla και Räitsvere.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.