Skip to content

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
gov.gr Νηπιαγωγεία Πανεπιστημίου Δικαιολογητικών myOEY.live.gov.gr: consent

Τη δυνατότητα να εγγράφουν ηλεκτρονικά τα παιδιά τους στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης έχουν οι πολίτες, διευκολύνοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα στο σχολείο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται:

Η αυθεντικοποίηση των χρηστών και στις δύο πλατφόρμες γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.

Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών θα προσδιορίζεται από ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας που έχει δηλωθεί στο Νηπιαγωγείο φοίτησης. Η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη Διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.

Ανακαλύφθηκε φυσική θεραπεία για τον καρκίνο και την σκλήρυνση κατά πλάκας!

Αμφότερες οι πλατφόρμες αξιοποιούν τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ), του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών. Το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» αποτελεί νέα υπηρεσία, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το σύστημα «Πρώτη Εγγραφή» τέθηκε σε λειτουργία το 2020, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, η εγκύκλιος για τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού και οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας adimotikou.eservices.minedu.gov.gr.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: gov.gr
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.