Η Samsung παρουσίασε το επερχόμενο XR headset, νωρίτερα φέτος, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με τη Google και την Qualcomm. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα high-end αυτόνομο headset μικτής πραγματικότητας, μετά τη διακοπή της σειράς Gear VR που χρησιμοποιούσε smartphone. Τώρα, φημολογείται ότι το headset της Samsung θα έχει ένα επαναστατικό νέο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τον tipster @Tech_Reve, το επερχόμενο headset της Samsung είναι πολύ ενδιαφέρον. Εκτός ότι διαθέτει οθόνη με πυκνότητα pixel περίπου 3.000 ppi, θα υποστηρίζει μυρωδιές. Αν και δεν είναι σαφές αν θα δημιουργεί μυρωδιές, θα ήταν εκπληκτικό αν όντως επέτρεπε να μυρίζεις στοιχεία, υλικά, και άλλα. Μένει να δούμε τι έχει στα σκαριά η νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών αναδημιουργίας μυρωδιών δεν έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Οπότε, αν η Samsung καταφέρει να προσφέρει τη δυνατότητα να μυρίζεις ό,τι βλέπεις, με το XR headset της, τότε αυτό θα αποτελούσε επανάσταση στην εμπειρία που προσφέρουν οι συσκευές μικτής πραγματικότητας.

Το XR headset της Samsung θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Qualcomm και θα τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί από τη Google. Επίσης, θα διαθέτει πολλαπλές κάμερες, διάφορους αισθητήρες, οθόνη microLED από την eMagin, και να συγχρονίζεται με smartphones, tablet και φορητούς υπολογιστές Galaxy της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.