Οι πωλήσεις των smartphones μειώθηκαν το 2022 και αυτό είχε αντίκτυπο στα υπόλοιπα κομμάτια της αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης αυτών των συσκευών, όπως οι αισθητήρες κάμερας. Παρ’ όλα αυτά, η Sony είναι ο μοναδικός προμηθευτής που είδε τα έσοδα της να αυξάνονται σε ετήσια βάση, κυρίως χάρη στην Apple και τα iPhone 14.

Τα δύο Pro μοντέλα της σειράς έχουν νέους 48MP αισθητήρες στις κύριες κάμερες και μεγαλύτερους 12MP αισθητήρες στις ultra wide. Επίσης, η selfie αναβαθμίστηκε με autofocus. H Apple χρησιμοποίησε στα συστήματα καμερών των iPhone 14 αποκλειστικά αισθητήρες της Sony.

Η Sony έβγαλε 6 δολάρια ανά κομμάτι με τα συνολικά έσοδα για το δεύτερο μισό του 2022 αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μία αύξηση 5% των εσόδων σε σύγκριση με το 2021 και το 54% της αγοράς να της ανήκει. Δεύτερη ήρθε η Samsung με 29% και τρίτη η Omnivision με 7% και απώλεια 3.5%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.