Αρχικά, να επισημάνουμε ότι το εν λόγω άρθρο δεν είναι διαφήμιση, δεν έχουμε κανένα όφελος από τη συγγραφή του. Αν δεν το πιστεύεις, μπορείς να μην συνεχίσεις την ανάγνωσή του.

Το iDrive είναι μια από τις πολλές υπηρεσίες cloud αποθηκευτικού χώρου που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο και δραστηριοποιείται στο χώρο του cloud storage μέσω των πολλών προϊόντων που παρέχει. Έχει δηλαδή το Cloud backup για οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις, έχει ο IDrive e2 για object storage (βασικά είναι το πιο γρήγορο s3 compatible object storage που έχω βρει και το αναφέρουν άλλωστε και οι ίδιοι για όσους γνωρίζουν τι είναι), ενώ έχει και το IDrive Photos. Μάλιστα, έπεσα τυχαία πάνω του πριν από μερικές ημέρες.

IDrive Photos

Πιο συγκεκριμένα, σου υπόσχεται με 1 ευρώ το χρόνο απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες σου, χωρίς περιορισμό ανάλυσης, ακόμη και στην αρχική ανάλυση δηλαδή δεν θα έχεις όρια αποθήκευσης. Η υπηρεσία διαθέτει εφαρμογές για Android & iOS και μάλιστα υπόσχεται πολύ πιο γρήγορο backup φωτογραφιών σε σχέση με το Google Photos.

Ιδιαίτερα επιθετικό marketing θα λέγαμε, με την τιμή του 1 ευρώ με όλα απεριόριστα για ένα χρόνο, με την τιμή στη συνέχεια να ανεβαίνει στα 9.99 ευρώ ετησίως από τον δεύτερο χρόνο. Παράλληλα, η υπηρεσία σου δίνει 1TB backup για το PC Mac σου δωρεάν για αυτόν τον πρώτο χρόνο, αρκεί να αγοράσεις δηλαδή το IDrive Photos με 1 ευρώ.

Απαιτεί iOS 11 και άνω και είναι συμβατό με iPhone και iPad αλλά και με Android 4.0.3 και άνω. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα σας καλύψει, εμείς το αναφέρουμε πάντως για όποιον ενδιαφέρεται. Μπορείς να το βρεις εδώ.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Unlimited (10$/ έτος) -> 2 χρόνια αργότερα : Εξετάσαμε με προσοχή τις υπηρεσίες μας και δημιουργήσαμε τα πλάνα που θα καλύψουν τους πελάτες μας. 5TB 70$ το χρόνο. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι μπορείτε να διακοψετε την υπηρεσία και να κατεβάσετε τα αρχεία σας. Εν τω μεταξύ έχεις καμια 10αρια TB ήδη ανεβασμένα και για να έρθουν πίσω θέλεις ένα δίσκο 10ΤΒ και κανένα μήνα download. Θυμίζει Flickr που έδινε απεριόριστο χώρο (για φωτογραφίες μόνο σε υψηλή ανάλυση) και μετά σου ζήταγαν να πληρώσεις το Pro plan για να μην τις σβήσουν. Ευτυχώς δεν ανέβασα ούτε ΜΒ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.