Ακόμη και αν οι εγκληματίες σου αναφέρουν ότι έχουν κάνει jailbrake το κλεμμένο σου iPhone και πως θα πουλήσουν τα δεδομένα σου αν δεν αφαιρέσεις το iCloud lock, μην το κάνεις.

icloud lock

Μια ακόμη ιστορία απάτης έρχεται από το TikTok, με την Stella Kim να ανεβάζει ένα video στις 5 Αυγούστου, στο οποίο εξηγεί τι τράβηξε όταν κάποιοι της έκλεψαν τη συσκευή της. Συγκεκριμένα, την απειλούσαν ότι το smartphone της έχει γίνει jailbroken και πως όλες οι πληροφορίες της, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών της και του αριθμού της, θα πουληθούν στη μαύρη αγορά, εκτός και αν αφαιρούσε από τη συσκευή της το Apple ID.

Η Paris Campbell, μια hardware engineer, λίγο μετά το γεγονός ότι η προαναφερθείσα ιστορία της κλοπής έγινε viral έσπευσε να σημειώσει ότι σε καμιά περίπτωση ο χρήστης δεν πρέπει να ακούει στις απειλές αυτές.

Στην ουσία, το κλείδωμα του iCloud είναι το ισχυρότερο όπλο που έχεις στη διάθεσή σου. Ο μόνος λόγος που οι εγκληματίες θέλουν το χρήστη να αφαιρέσει το Apple ID από τη συσκευή του, είναι για να μπορέσουν να το πουλήσουν ολόκληρο σαν μονάδα, παρά να το κάνουν βίδες και να το πουλήσουν για λιγότερα χρήματα.

Το iCloud Activation Lock της Apple, εμποδίζει τη συσκευή από το να ρυθμιστεί σαν καινούργια. Αν παραμείνει ενεργοποιημένο, δεν υπάρχει τρόπος να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και στα δεδομένα του. Η μόνη περίπτωση που θα πρέπει να αφαιρεθεί, είναι αν την πουλήσεις, την ανταλλάξεις ή απλά την χαρίσεις.

Το internet κράζει το ποσοστό μπαταρίας του iPhone : Πως θα έπρεπε να είναι (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.