Και ενώ πιστεύαμε πως οι φωτογραφίες διάσημων από το iCloud έχουν δημοσιευθεί όλες, ο hacker που έκλεψε τις φωτογραφίες επιστρέφει, με ένα ακόμα set φωτογραφιών. Οι νέες φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο 4Chan και στο Reddit το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και κατέβηκαν αρκετά γρήγορα, αλλά όπως ξέρετε, ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο, μένει στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει πως η Jeniffer Lawrence και η Kaley Cuoco ανησυχούν ξανά, γιατί πλέον έχουν περισσότερες προσωπικές φωτογραφίες να κυκλοφορούν!

apple icloud hacked techmaniacs

Έχουμε και νέα ονόματα να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως την Kim Kardashian, Vanessa Hudgens, την σύντροφο του Keyane West και πολλούς ακόμα. Το FBI ψάχνει να βρει ποιος είναι πίσω από όλα αυτά, ενώ το μοντέλο Joy Corrigan δήλωσε πως θα μηνύσει την Apple γιατί ο λογαριασμός της hackάρεται για δεύτερη φορά. Φυσικά η Apple της είπε πως είναι θύμα Phishing και αυτό δεν είναι λάθος της εταιρίας.

Οι πρώτες φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή του στις αρχές του μήνα και αρκετοί πιστεύουν πως οι επιθέσεις δεν ήταν μέσω Phishing, αλλά μέσω Brute Force με χρήση του iBrute, που εκμεταλλευόταν μια τρύπα ασφαλείας στο Find My Phone. H Apple έκανε ορισμένες διορθώσεις και πλέον οι χρήστες ενημερώνονται όταν μια νέα συσκευή κάνει login στον λογαριασμό τους ή όταν γίνεται αλλαγή του κωδικού. Περισσότερες αλλαγές αναμένονται από την Apple για να γίνει πιο ασφαλές το λογισμικό της εταιρίας, κυρίως εν όψη Apple Pay.

Εκτός από τις φωτογραφίες, ανέβηκε και μια λίστα με 101 ονόματα  πλούσιων και διάσημων, που ο hacker ισχυρίζεται πως έχει φωτογραφίες τους και βίντεο. Κάπου εδώ να πούμε πως το Social Engineering ή το Phishing σε τόσα πολλά άτομα, απαιτεί τεράστια έρευνα και φυσικά πάρα πολύ χρόνο, κάτι που μας κάνει σκεπτικούς με το αν κοιτάμε προϊόντα αυτού του τύπου επιθέσεων ή πραγματικής παραβίασης στους servers της εταιρίας. Κάτι μας λέει όμως, πως αν εδν μιλήσει ο hacker, δεν θα μάθουμε ποτέ πως έγιναν οι επιθέσεις.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.