Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ice Universe, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία με τίτλο, ένα από τα πράγματα που το Android δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει. Αναφέρεται φυσικά στην εξαιρετική συμμετρία των εφαρμογών με την ακτίνα της γωνίας της συσκευής που προσφέρει η Apple και η εικόνα που δημοσίευσε παρουσιάζει ακριβώς κάτι τέτοιο.

iphone

Φυσικά, πολλοί έσπευσαν να του επισημάνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, το design και η άποψη για αυτό είναι υποκειμενική, ενώ στο tweet του απάντησε και ο επίσημος λογαριασμός του Niagara Launcher ο οποίος δίνει τη δική του εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους δεν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο τόσο συχνά στο Android, παραθέτοντας και το σχετικό documentation.

Πιο συγκεκριμένα, ο developer του Niagara Launcher εξηγεί ότι από το Android 12, οι εφαρμογές μπορούν να προσαρμοστούν στην ακτίνα της γωνίας της οθόνης, ωστόσο οι developers βαριούνται να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές των εφαρμογών τους που θα το επιτρέψουν. Επιπλέον, κάποιοι σημειώνουν και το πλήθος των διαφορετικών συσκευών που διατίθενται στο Android, με την Apple να έχει να παραμετροποιήσει τις εφαρμογές μόνο για μερικές συγκεκριμένες συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.