Ποιοι θυμούνται την σειρά Mission Impossible (Επικίνδυνες Αποστολές); Σίγουρα όσοι την παρακολουθούσαν θα θυμούνται ότι μετά την ανακοίνωση της αποστολής η εκάστοτε συσκευή που χρησιμοποιούταν γι’αυτή ή έπαιρνε φωτιά ή ανατιναζόταν. Κάτι αντίστοιχο έχει στο μυαλό του το επιτελείο του Αμερικανικού Στρατού(κι άργησε).

ibm_logo

Το στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο, DARPA, υπέγραψε συμβόλαιο με την IBM της 31 Ιανουαρίου την χρονιά που μας πέρασε με στόχο την ανάπτυξη υλικών που θα μπορούν να καταστρέφονται όποτε ο χρήστης το απαιτεί. Το project αυτό απευθύνεται κυρίως σε αισθητήρες, ασυρμάτους και τηλέφωνα που χειρίζονται από τους στρατιώτες.

Σαν μέρος της συμφωνίας η IBM εργάζεται σε ένα υποκατάστατο του γυαλιού με αυτές τις δυνατότητες, το οποίο θα ενσωματώνει κάποιους ενεργοποιητές που επιτρέπουν την καταστροφή των υποσυστημάτων που είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό.

ArmyRadio

Σύμφωνα με τον αναλυτή Dab Olds η όλη ιδέα έχει μία λογική, καθώς οι ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να παραμείνουν στο πεδίο της μάχης μπορεί να περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες. Έτσι με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις κινητές συσκευές να ενσωματώνουν όλο και περισσότερες προσωπικές πληροφορίες για τον καθένα μας, μην σας κάνει εντύπωση αν δούμε smartphone με σύστημα αυτοκαταστροφής.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.