Τα Xiaomi 14 και 14 Pro είναι οι πρώτες ναυαρχίδες που κυκλοφορούν με το νέο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Το νέο SoC φέρνει μερικές αλλαγές που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν χρήστες που χρησιμοποιούν παλιές 32-bit εφαρμογές. Όμως, φαίνεται ότι η Xiaomi έχει ένα τέχνασμα στο μανίκι της, επιτρέποντας στα τηλέφωνά της να εκτελούν τις παλιές εφαρμογές χωρίς προβλήματα.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 είναι το πρώτο 64-bit only από την Qualcomm. Δεν υπάρχουν πυρήνες CPU σε αυτό το SoC που θα υποστηρίζουν παλαιότερες εφαρμογές 32-bit ARM. Ως αποτέλεσμα, οι παλαιότερες εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί για να τρέχουν σε πυρήνες 64-bit δεν θα τρέχουν σε τηλέφωνα με αυτό το SoC.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο προγραμματιστής realMlgmXyysd σε ανάρτηση του στο Telegram, η Xiaomi χρησιμοποιεί ένα ωραίο τέχνασμα για να κάνει τα νέα της τηλέφωνα να συνεχίσουν να εκτελούν παλιές εφαρμογές. Η Xiaomi ενσωματώνει έναν δυαδικό μεταφραστή 32-bit σε 64-bit που ονομάζεται “Tango”, ο οποίος βελτιώνει τη συμβατότητα για παλαιότερες εφαρμογές.

Όπως δείχνει ο Mishaal Rahman, αυτό το επίπεδο συμβατότητας επιτρέπει σε 32-bit only εφαρμογές, όπως το Flappy Bird, να συνεχίσουν να τρέχουν στη νέα σειρά Xiaomi 14, παρά το γεγονός ότι το SoC δεν υποστηρίζει επίσημα τέτοιες εφαρμογές.

Η Google έχει σταματήσει εδώ και καιρό να δέχεται 32-bit only εφαρμογές στο Play Store. Όλες οι εφαρμογές 32-bit πρέπει να έχουν και μια έκδοση 64-bit, αν πρόκειται να ανέβουν στο Play Store.

Αυτή η απαίτηση ισχύει εδώ και μερικά χρόνια, οπότε οι περισσότεροι χρήστες δεν θα νιώσουν τις επιπτώσεις της. Όμως, ο Mishaal είχε προβλέψει ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα καταφεύγουν πιθανότατα στη χρήση τέτοιων επιπέδων συμβατότητας, ώστε να κάνουν ακόμα πιο ομαλή τη μετάβαση.

Τα μόνα σημεία στα οποία οι χρήστες θα επηρεαστούν είναι οι παλαιότερες εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό. Αυτές οι ξεχασμένες εφαρμογές μπορεί να εξακολουθούν να αποστέλλονται ως εφαρμογές 32-bit only και, ως εκ τούτου, δεν θα τρέχουν στα νέα τηλέφωνα.

Ο προγραμματιστής μπορεί να έχει εγκαταλείψει την εφαρμογή, ή η λειτουργικότητά της είναι πλήρης και απλώς δεν χρειάζεται πραγματική ενημέρωση. Ωστόσο, τέτοιες λύσεις, όπως αυτή που προσφέρει η Xiaomi, σημαίνουν ότι οι τελικοί χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις αγαπημένες τους εφαρμογές χωρίς καμία ανησυχία – εκτός από τα πιθανά προβλήματα ασφαλείας που προκύπτουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΊΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΜΠΡΆΒΟ ΣΑΣ!!! ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ ΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.